Suomen Seniorihoiva Oy

Eläkeläinen – tiesitkö, että sinua tarvitaan?

Jaa
Monelle seniorille eläkkeelle jääminen jättää elämään suuren aukon, kun ei enää aamulla voi lähteä töihin. Mistä keksiä mielekästä tekemistä arkeen? Suomen Seniorihoiva on yksi harvoista yrityksistä, joka haluaa palkata riveihinsä erityisesti eläkeläisiä.
Toimitusjohtaja Mika Suominen ja palvelupäällikkö My Sundelin. Kuva: Markku Pajunen.
Toimitusjohtaja Mika Suominen ja palvelupäällikkö My Sundelin. Kuva: Markku Pajunen.

– Monet eläkeläiset eivät tiedä, että heidät todella halutaan töihin. Usein kuulee puhuttavan ikärasismista, meillä taas ajatellaan päinvastoin. Monesti eläkeläiset ovat parhaita työntekijöitä, koska heillä on niin paljon elämänkokemusta, kertoo Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen.

Suomen Seniorihoiva tarjoaa monipuolisia hoivapalveluita seuranpidosta sairaanhoitoon. Yritys panostaa erityisesti kiireettömään kotihoitoon.

– Julkisella puolella kotihoidon käynti voi kestää muutaman minuutin ja hoitajat vaihtuvat koko ajan. Meillä taas asiakasta hoitaa aina sama hoitaja ja käynti kestää niin pitkään kuin asiakas haluaa, kertoo yrityksen palvelupäällikkö My Sundelin.

Eläke mahdollisti uuden uran

Pirjo Willman, 66, on yksi Suomen Seniorihoivan eläkkeellä olevista työntekijöistä, jotka ovat aiemmin tehneet pitkän työuran aivan toisella alalla. Nyt Pirjo hoivaa säännöllisesti muutamia tuttuja asiakkaita Espoossa oman kotinsa lähellä.

– Olen yksi näistä alanvaihtajista. Olin jäänyt eläkkeelle ja kaipasin jotain ”vipinää” elämääni. Huomasin lehdestä, että Suomen Seniorihoiva haki uusia työntekijöitä. Halusin tehdä aivan erilaista työtä kuin mitä olin aiemmin tehnyt ja tiesin, että minulla on paljon elämänkokemusta, kertoo Willman.

Hänen mukaansa parasta työssä on ihmisten auttaminen, monipuolinen työ sekä joustavuus työajoissa ja -määrissä. 

– Työilmapiiri on meillä mahtava ja huomioon ottava, työkaveria autetaan. Työtehtävät ovat monipuolisia ja päivät vaihtelevia. Jokainen saa itse päättää, miten paljon työtä tekee. Kiitos ihanien esimiesteni, kaikki on sujunut todella hyvin ja toiveitani työajoista on noudatettu. Tässä työssä pysyn itsekin virkeänä ja aktiivisena – voin todella suositella tätä työtä muillekin! 

Minkälaista hoivatyö sitten on?

Suomen Seniorihoivan asiakkailla käy säännöllisesti aina sama työntekijä. Näin työntekijän ja asiakkaan välille muodostuu tuttu ja turvallinen ystävyyssuhde. Hoivatyö sisältää enimmäkseen arkisia asioita kuten kaupassa käyntiä, ruoanlaittoa, kotitaloustöitä, ulkoilussa avustamista sekä tärkeimpänä seuranpitoa ja seurustelua.

– Työ hoivapalveluiden parissa on erittäin palkitsevaa ja asiakkailta saa paljon kiitosta. Henkilökohtaisena avustajana toimimiseen ei tarvita hoiva-alan koulutusta. Riittää, että on suuri sydän, iloinen mieli ja tervettä maalaisjärkeä. Meillä on myös paljon eläkkeellä olevia lähihoitajia ja sairaanhoitajia töissä. Heidän arvokas kokemuksensa ja osaamisensa on suuri voimavara meille, kertoo Suominen.

Avoimet työpaikat löydät täältä.

Teksti: Kati Keturi

Avainsanat

Kuvat

Toimitusjohtaja Mika Suominen ja palvelupäällikkö My Sundelin. Kuva: Markku Pajunen.
Toimitusjohtaja Mika Suominen ja palvelupäällikkö My Sundelin. Kuva: Markku Pajunen.
Lataa
Henkilökohtainen avustaja Pirjo Willman.
Henkilökohtainen avustaja Pirjo Willman.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Seniorihoiva Oy
Suomen Seniorihoiva Oy
Mannerheimintie 12 B
00100 Helsinki

010 324 9000https://suomenseniorihoiva.fi

Suomen Seniorihoiva Oy on täysin kotimainen hoiva-alan kasvuyritys, jonka tehtävänä on rikastaa senioreiden elämää. Yritys on perustettu vuonna 2013 ja se toimii seitsemällä eri paikkakunnalla työllistäen kymmenittäin hoiva-alan ammattilaisia. Yritys tuottaa luotettavia ja korkealuokkaisia avustus-, seuranpito- ja hoivapalveluita 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Tulevaisuudessa yritys pyrkii olemaan merkittävä kotimainen sote-palveluiden tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Seniorihoiva Oy

Suomen Seniorihoivan kiireetön kotihoito laajenee valtakunnalliseksi29.9.2021 11:35:04 EEST | Tiedote

Kiireettömän kotihoidon edelläkävijänä tunnettu, jo vuosia pääkaupunkiseudulla toiminut Suomen Seniorihoiva avaa palvelunsa kaikkialle Suomeen. Asiakaslähtöiseen, läsnä olevaan ja kiireettömään ikäihmisille suunnattuun palveluun erikoistuneella yhtiöllä on nyt toimipisteet Espoossa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Uuden lanseerauksen myötä Suomen Seniorihoivan kiireetön kotihoito tulee 1. lokakuuta 2021 lähtien saataville kaikkialle Suomeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme