Espoon kaupunki - Esbo stad

EMBARGO/JULKAISUVAPAA 19.3.2018: Pelistä apua Espoon ja Vantaan työllistymistä tukevaan tasa-arvotyöhön

Jaa

Espoon ja Vantaan kaupungit julkaisevat tänään, tasa-arvon päivänä 19.3., työllisyyspalvelujen käyttöön tarkoitetun oppimispelin. Pelissä kunnan työntekijä asettuu työpaikkaa hakevan asiakkaan asemaan voidakseen paremmin tunnistaa kunkin yksilölliset tarpeet. Pedagogisen oppimispelin hyödyntämien kuntapalvelussa on ainutlaatuista Suomessa.

Tasa-arvo pelissä -oppimispeli
Tasa-arvo pelissä -oppimispeli

Rakenteellinen syrjintä vaikuttaa eri tavoin ihmisten työmarkkinatilanteisiin. Kuntien tarjoamat työllisyyspalvelut on suunnattu henkilöille, joiden työttömyys on pitkittynyt ja työttömyyden syiden tunnistaminen korostuu. Nyt käyttöönotetun oppimispelin avulla kunnan henkilöstö voi paremmin tiedostaa niin omia kuin yhteiskunnankin normeja.

- Tiedostimme, että yksilöllisten tarpeiden huomioiminen työllisyydenhoidossa tehostaa oikeiden, työllistymistä tukevien, palveluiden löytämistä asiakkaille, toteaa hankepäällikkö Hanna Kettunen.

Tiettyä tietoa tai taitoa opettavien pedgogisten hyötypelien ala on nyt valtavassa kasvussa, eikä suosio ole ihme: miksi pitää kalvosulkeisia, kun voi tarjota tietoa ja osaamista oman työn tueksi yksilöllisen ja visuaalisesti miellyttävän pelaajakokemuksen kautta.

- Tasa-arvotyötä pitkään tehneenä tunnistan, että pelkästä lainsäädännöstä kouluttaminen ei aina konkretisoi tasa-arvon merkitystä omassa työssä, siksi tarvitaan uusia työkaluja, toteaa Malin Gustavsson Ekvalita:stä.

Nyt käyttöön otettu peli syntyi osana Espoon ja Vantaan kaupunkien sekä tasa-arvo- ja moninaisuuskonsulttiyritys Ekvalitan yhteistä ViVa-hanketta. Tämä kaksivuotinen hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja siinä pureudutaan työllistämiseen tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden tunnistamisen kautta. Oppimispelin teknisestä toteutuksesta vastasi OYOs Games.

- Pelin pedagoginen hyöty tulee toisen asemaan asettumisesta, kokeilemalla ja oivaltamalla, kiteyttää OYOs Gamesin toimitusjohtaja, digitaalisista oppimisympäristöistä väitöskirjaa Aalto yliopiston MediaLabissä työstävä Jana Pejoska-Laajola.

Tasa-arvo pelissä - työkalu reilumpaan asiakaskohtaamiseen -oppimispeli löytyy ilmaiseksi osoitteesta www.espoo.fi/tasaarvopelissa.

Espoon ja Vantaan kaupungit hyödyntävät oppimispeliä jatkossa laajemmin kuntapalveluiden kouluttamisessa. Peliä voidaan hyödyntää myös kansallisella tasolla.


Lisätiedot

Lisätietoa ViVa-hankkeesta www.tasa-arvotyossa.fi

Twitter: @ViVahanke

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Kettunen
projektipäällikkö, ViVa-hanke, Vantaan kaupunki
hanna.kettunen@vantaa.fi
+359 50 314 6225

Nelli Ruotsalainen
hankesuunnittelija, ViVa-hanke, Espoon kaupunki
nelli.ruotsalainen@espoo.fi
+358 43 826 9184

Kuvat

Tasa-arvo pelissä -oppimispeli
Tasa-arvo pelissä -oppimispeli
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

EMMA avaa syksynsä vahvoilla nykytaiteilijoilla: Outi Pieski, Alicja Kwade ja Kate McIntosh15.8.2018 08:20Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museon syksyn ohjelmisto tuo esiin kansainvälisiä eturivin nykytaiteilijoita: Outi Pieskin, Alicja Kwaden ja Kate McIntoshin. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan vaihtuviin kokoelmia esitteleviin näyttelykokonaisuuksiin. 50-vuotiaan Futuron juhlavuosi huipentuu Näyttelykeskus WeeGeellä, kun Mika Taanilan Futuro-taloon luoma ääni-installaatio Muovisydän avautuu yleisölle perjantaina 17.8.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme