HUS

Ennakkotiedote: HUS-yhtymän ensimmäinen yhtymähallituksen kokous pidetään 15.8.2022

Jaa

Yhtymähallitus kokoontuu maanantaina 15.8.2022 klo 8.30. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

HUS-yhtymän yhtymäkokous asetti 7.7. kokouksessaan uudelle yhtymälle hallituksen, joka pitää nyt ensimmäisen järjestäytymiskokouksen.  

HUS-yhtymän hallitukselle esitetään päätettäväksi Meilahden sairaala-alueelle sijoittuvan HUS Apteekin, keskuskeittiön ja pysäköinnin uudisrakennuksen hankesuunnitelmaenimmäishintaan 210 miljoonaa euroa. Hanke on HUSille tärkeä, sillä apteekki ja keittiö toimivat vanhentuneissa tiloissa ja vuoden 2023 alussa valmistuvan Siltasairaalan myötä alueelle tarvitaan lisää pysäköintitilaa. Hankesuunnitelma on aiemmin käsitelty ja hyväksytty HUS-kuntayhtymän hallituksessa. 

Hallitus käy myös lähetekeskustelun HUSin vuoden 2023 talousarviokehyksestä, jonka yhtymäkokous hyväksyi kokouksessaan 7.7.2022.HUS-yhtymän talousarvionkehys vuodelle 2023 on 2 092 miljoonaa euroa, mikä on huomattavasti aiempaa matalampi ja saattaa aiheuttaa jopa palveluiden supistamisia ensi vuodelle.  

Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen verkkosivuilla. 

Taustalla sote-uudistus 

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluiden uudistukseen liittyen HUS-kuntayhtymän toiminta päättyy tämän vuoden lopussa. HUS muuttuu HUS-yhtymäksi, joka aloittaa toimintansa 1.1.2023 alkaen. Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki hyväksyivät HUS-yhtymän perussopimuksen 28.4.2022 ja siten HUS-yhtymä on perustettu.  

Syksyn 2022 aikana kokoontuvat vuorotellen sekä HUS-kuntayhtymän hallitus, että tulevan HUS-yhtymän hallitus. Myös HUS-kuntayhtymän valtuusto kokoontuu kertaalleen ennen vuoden vaihdetta, kuten myös HUS-yhtymän yhtymäkokous. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme