Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo valmistautuu uusimaan omakotitonttien vuokrasopimuksia Laaksolahdessa

Jaa

Espoon kaupunki valmistautuu uusimaan Laaksolahden Veinissä 66 omakotitontin maanvuokrasopimukset, jotka päättyvät vuoden 2021 lopussa. Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee tonttien vuokrausehtoja kokouksessaan 24. toukokuuta.

Vuokrat tarkistetaan nykyhetken tasoon

Veinin tontinvuokrasopimukset on allekirjoitettu vuonna 1972, ja ne ovat Espoon kaupungin ensimmäisenä päättyvät asuntotonttien maanvuokrasopimukset. Ennen sopimusten uusimista on päätettävä uuden vuokran määrästä, vuokra-ajasta sekä muista ehdoista.

Jaostolle esitetään, että vuokrakautta jatketaan 40 vuodella. Kaupunginvaltuuston aiemmin vahvistamien periaatteiden mukaan asuntotonttien vuokra on neljä prosenttia tontin pääoma-arvosta. Esityksessä tontin pääoma-arvo on määritetty kohtuullisen markkinahintatason mukaiseksi. Uusi vuokra on tarkoitus sitoa elinkustannusindeksiin, kuten nykyisissäkin vuokrasopimuksissa on tehty. Uuden sopimuskauden mukaiset maanvuokrat ovat nykyisiä vuokria selvästi korkeammat johtuen pääkaupunkiseudun kiinteistöjen viime vuosikymmenien voimakkaasta arvonnoususta.

Vuokrankorotuksiin esitetään seitsemän vuoden siirtymäaikaa, jolloin uusi maanvuokra tulisi täysimääräisenä voimaan vasta vuonna 2029. Siirtymäaika-alennus lieventäisi ensimmäisinä vuosina merkittävästi uuden maanvuokran vaikutusta asumiskustannuksiin, mikä helpottaisi sopeutumista uuteen vuokratasoon. Lisäksi esitetään, että kaikilla Veinin alueen vuokralaisilla olisi oikeus lunastaa tontti omakseen.

Tontinvuokraisille on lähetetty tieto uusimisprosessin alkamisesta kirjeitse, ja vuokralaisia on kuultu asiasta ennen esityksen valmistelua jaostolle.Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsitteli Veinin tonttien maanvuokrasopimusten uusimista ensimmäisen kerran helmikuussa 2018.

Maanvuokrasopimuksia päättyy lähivuosina eri puolilla Espoota

Asuntotonttien maanvuokrasopimuksia umpeutuu 2020-luvulla yhteensä 124. Veinin lisäksi päättyviä sopimuksia on Järvenperässä, Kauklahdessa, Kilossa, Latokaskessa, Espoon keskuksessa ja Karakalliossa. Espoon kaupungilla on noin 1 100 vuokralla olevaa asuntotonttia, joista valtaosa on omakotitontteja.

Tontinvuokratuloilla on tärkeä rooli kaupungin tuottamien palveluiden rahoittamisessa. Vuonna 2017 kaupunki sai maanvuokratuloja noin 15,4 miljoonaa euroa, josta asuntotonttien osuus oli noin 8 miljoonaa euroa. 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme