Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kulttuuritalojen ja kaupunkitapahtumien kävijämäärä jatkoi kasvua vuonna 2019

Jaa

Espoon kuuden kulttuuritalon ja kaupunkitapahtumien kävijämäärät kasvoivat 7,2 % vuodesta 2018. Vuonna 2019 Espoon kulttuurikeskuksen, Näyttelykeskus WeeGeen, Lasten kulttuurikeskus Auroran, Sellosalin, Kannusalin ja Karatalon tapahtumissa sekä yleisölle avoimissa kaupunkitapahtumissa vieraili 928 398 kaupunkilaista.

Espoon kuuden kulttuuritalon ja kaupunkitapahtumien kävijämäärät kasvoivat yhteensä 7,2 % vuodesta 2018. Vuonna 2019 Espoon kulttuurikeskuksen, Näyttelykeskus WeeGeen, Lasten kulttuurikeskus Auroran, Sellosalin, Kannusalin ja Karatalon tapahtumissa sekä yleisölle avoimissa kaupunkitapahtumissa vieraili 928 398 kaupunkilaista.
 
Eniten kävijämäärät nousivat Näyttelykeskus WeeGeellä, Espoon kulttuurikeskuksessa, Sellosalissa ja suurtapahtumissa.

Kulttuuritalojen ja kaupunkitapahtumien yleisömäärät ovat olleet nousussa jo viiden viime vuoden ajan.

Espoolaiset ovat aktiivisia kulttuuripalveluiden käyttäjiä ja kulttuurikeskusten korkeatasoisille esityksille on kysyntää. Erityisesti Espoon kulttuurikeskus ja Sellosali profiloituvat yhä enemmän kevyen musiikin keikkapaikkoina ja Näyttelykeskus WeeGee näyttelyiden ja tapahtumien kohteena. Lastenkulttuurikeskus Aurora, Kannusali ja Karatalo tarjoavat keskittyvät esittävien taiteiden lisäksi yhteisölliseen toimintaan alueillaan.

Kaupunkitapahtumat kiinnostivat espoolaisia


Kaupunkitapahtumat Espoo toteutti vuonna 2019 uusia suurtapahtumia, kuten Espoo-päivän ilmaiskonsertin Tapiolassa ja Espoo Visual Festivalin Träskändan kartanopuistossa.

Vuosi huipentui 30 000 kävijää keränneeseen Espoon Uusivuosi 2020 -tapahtumaan, jossa klassinen ja moderni juhlatunnelma kohtasivat Espoon keskuksen Kirkkopuistossa.

Espoon kaupungin kulttuuritalot ja kaupunkitapahtumat toimivat osana Espoon kaupungin Tapahtuma- ja kulttuuripalveluita ja Kulttuurin tulosyksikköä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden palvelualue:

Lea Rintala, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö
lea.rintala@espoo.fi, 046 877 1952

Laura Läntinen, verkostosuunnittelija
laura.lantinen@espoo.fi, 043 824 6337

Kuvat

Espoo-päivän ulkoilmanäytös Tapiolan aurinkoterassilla keräsi katsomon ääriään myöten täyteen. Kuva: Robert Sjöblom / Kaupunkitapahtumat Espoo
Espoo-päivän ulkoilmanäytös Tapiolan aurinkoterassilla keräsi katsomon ääriään myöten täyteen. Kuva: Robert Sjöblom / Kaupunkitapahtumat Espoo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Opetus ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä 12.2.202012.2.2020 20:03:10 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 12.2.2020 suomenkielisen opetuksen ja varhaiskasvatuksen tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat vuodelle 2020. Lautakunta päätti lisäksi, että Laajalahden koulun 5-6 -luokkalaiset saavat koulumatkoihinsa joko matkakortin tai oikeuden osallistua tilauskuljetukseen, mikäli koulumatka väistötiloissa toimivalle Kivimiehen koululle on yli 3 kilometriä. Tällä halutaan helpottaa koululaisten matkantekoa kouluun väistön ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme