Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä 17.8.2017

Jaa

Espoon suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta kokoontui uudella kokoonpanolla ensimmäisen kerran 17.8. Lautakunta hyväksyi Uusikummun koulu -hankkeen tarveselvityksen, jossa aikaisemmin toimistokäytössä olleita tiloja muutetaan perusopetuksen tarpeita vastaaviksi.

Espoon suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta kokoontui uudella kokoonpanolla ensimmäisen kerran 17.8. Lautakunnan puheenjohtajana jatkaa Sanna Lauslahti (kok.) ja varapuheenjohtajana Inka Hopsu (vihr.).

Uusikummun koulu -hankkeessa toimistotiloja muutetaan opetuksen käyttöön

Lautakunta hyväksyi Uusikummun koulu -hankkeen tarveselvityksen. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa muutetaan aikaisemmin toimistokäytössä olleita tiloja perusopetuksen tarpeita vastaaviksi. Ensimmäisessä vaiheessa koulu mitoitetaan noin 500 oppilaalle.

Hankkeen toisessa vaiheessa tarkoituksena on rakentaa uudisrakennus, johon tulee mm. liikuntatiloja. Kolmannessa vaiheessa on tavoitteena muuttaa toimistokäytöstä vapautuva kiinteistön osa varhaiskasvatuksen tai perusopetuksen tiloiksi. Hankkeen tarveselvitystä täydennetään toisen ja kolmannen vaiheen osalta valmistelun edettyä.  

Uusikummun koulu sijaitsee keskeisellä paikalla Niittykummussa Suur-Tapiolan alueella. Alueelle tarvitaan opetustoimelle tiloja, koska alueen oppilasmäärä kasvaa ja lisäksi alueen koulukiinteistöjä on korjauksessa. Uusikummun koulun hanke ei vaikuta Niittykummun koulun toimintaan.

Kokousasia kokonaisuudessaan

Koulukuljetuksen ja matka-avustuksen myöntämisperiaatteiden muuttaminen

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti muuttaa koulukuljetusten ja matka-avustusten myöntämistä koskevat linjaukset liitteen mukaiseksi 1.9.2017 lukien.

Voimassaolevien linjausten mukaan koulumatkaetuuden edellytyksenä on ollut, että oppilas käy kunnan osoittamaa koulua. Matkakorttia tai tilauskuljetusta ei siten ole myönnetty oppilaille, jotka ovat pyrkineet ja tulleet valituksi toissijaiseen kouluun, painotettuun opetukseen, englanninkieliseen opetukseen, kaksikieliseen opetukseen, kielikylpyopetukseen tai montessoriopetukseen.

Lautakunta päätti muuttaa periaatteita siten, että koulukuljetusetuus voidaan yhdenvertaisuuslain mukaisena kohtuullisena mukautuksena myöntää vammaiselle oppilaalle, joka opiskelee perusopetuslain 28 §:n mukaisessa muussa kuin kunnan osoittamassa koulussa, jos se on asiassa esitetty selvitys ja olosuhteet huomioiden perusteltua.

Koulujen ja lukioiden uudet johtokunnat

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta valitsi jäsenet koulujen ja lukioiden johtokuntiin. Espoossa peruskoulujen ja lukioiden johtokunnat ovat vakiinnuttaneet asemansa, vaikka ne eivät ole lakisääteisiä. Johtokuntien toiminta koetaan tärkeäksi kunnallisen lähidemokratian, paikallisen vaikuttamisen ja kodin ja koulun välisen yhteistyön muodoksi.

Espoon koulujen ja lukioiden johtokunnassa on 3–5 huoltajien ehdottamaa jäsentä ja kaksi koulun henkilökunnan ehdottamaan jäsentä. Yläkoulujen ja lukioiden johtokunnissa on mukana myös oppilasedustajat. 

Selvityspyyntö koulukuljetuksissa ilmenneistä ongelmista

Lisäksi lautakunta jätti selvityspyynnön Espoon sivistystoimelle espoolaislasten ja -nuorten koulukuljetuksissa ilmenneistä ongelmista, puutteista ja laiminlyönneistä 1.8.2017 alkaen.

Lisätietoja:

Sanna Lauslahti, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 050 512 2380
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Kokouksen 17.8.2017  Esityslista

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsenet

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme