Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Otaniemi vahvistuu edelleen työpaikka- ja kampuskaupunginosana

Jaa

Otaniemen keskuksessa Espoossa on avautumassa merkittäviä kiinteistökehitysmahdollisuuksia, joiden myötä metron ja vuonna 2024 liikennöintinsä aloittavan Raide-Jokerin varteen saadaan lisää toimitiloja yrityksille sekä tilaa opetus- ja tutkimuskäyttöön. Samalla vapautuu uusia alueita asuntorakentamiseen.

Näkymä Väre-rakennuksen yli Biologin ja Meritekniikan alueiden suuntaan.  Kuva lokakuulta 2018. Kuvaaja: Jyrki Vesa
Näkymä Väre-rakennuksen yli Biologin ja Meritekniikan alueiden suuntaan. Kuva lokakuulta 2018. Kuvaaja: Jyrki Vesa

Aalto-yliopiston ja valtion käytöstä vapautuu lähivuosina kiinteistöjä ja alueita, joita päästään kehittämään uusiin käyttötarkoituksiin. Valtion Senaatti-kiinteistöt omistaa Otaniemessä nk. Biologin alueen ja Aalto-yliopisto viereisen nk. Meritekniikan alueen, joiden kehittämistä tahot suunnittelevat yhdessä. Biologin ja Meritekniikan alueet sijaitsevat erittäin keskeisillä paikoilla Otaniemessä metroaseman vieressä, Raide-Jokerin reitin varrella. Nykyiset toiminnot siirtyvät alueelta vaiheittain tulevien vuosien aikana. Muun muassa VTT siirtyy pois Biologin alueelta vuosien 2022 ja 2024 aikana.

Monipuolisia mahdollisuuksia raiteiden varrella

Alustavien tarkastelujen perusteella kehitettäville alueille olisi mahdollista saada yhteensä 40 000 neliömetriä tilaa opetus-, tutkimus- ja työpaikkakäyttöön. Asuntorakentamiseen voitaisiin alustavasti osoittaa 55 000 neliömetriä.

”Tämän kehityshankkeen myötä voitaisiin opetus-, tutkimus-, ja yritystoimintaa edelleen vahvistaa Otaniemessä. Samalla Otaniemen keskus kehittyisi entistä yhtenäisemmäksi ja houkuttelevammaksi kaupunkialueeksi, jonne saataisiin myös lisää palveluja ja asumista erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien varrelle”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee Biologin ja Meritekniikan alueiden kehittämisen tavoitteita kokouksessaan 10. elokuuta. Mikäli jaosto päättää hyväksyä esityksen, on Senaatti-kiinteistöillä ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:lla suunnitelmissa järjestää yhdessä arkkitehtuurikilpailu aluekokonaisuuden kehittämisestä.

”Kaupungin tavoitteena on, että aluetta päästään kehittämään mahdollisimman pikaisesti”, Isotalo kertoo.

Otaniemi kehittyy voimakkaasti

Otaniemi on kehittynyt viime vuosina entistä monipuolisemmaksi kampuskaupunginosaksi, jossa yliopiston toiminnot, työpaikat, palvelut ja asuminen sekoittuvat. Biologin ja Meritekniikan alueiden kehittäminen vahvistaisi kaupunkirakenteen yhtenäisyyttä edelleen. Otaniemen kehittämiseen vaikuttavat myönteisesti myös Keilaniemen yritysalueen voimakas kehittyminen sekä Tapiolan kaupallisen ja kulttuurisen keskuksen uudistus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Näkymä Väre-rakennuksen yli Biologin ja Meritekniikan alueiden suuntaan.  Kuva lokakuulta 2018. Kuvaaja: Jyrki Vesa
Näkymä Väre-rakennuksen yli Biologin ja Meritekniikan alueiden suuntaan. Kuva lokakuulta 2018. Kuvaaja: Jyrki Vesa
Lataa
Meritekniikan ja Biologin alueet kartalla.
Meritekniikan ja Biologin alueet kartalla.
Lataa
Meritekniikan alue karttakuvassa vasemmalla ja Biologin alue oikealla. Aluerajaukset ovat suuntaa antavia.
Meritekniikan alue karttakuvassa vasemmalla ja Biologin alue oikealla. Aluerajaukset ovat suuntaa antavia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme