Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi keskiviikkona 22.11.2017

Jaa

Lautakunnan käsittelyssä ovat mm. osavuosikatsaus ja hyvinvointisuunnitelmat vuosille 2017-2021. Lisäksi lautakunta käy keskustelun sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapautta koskevasta esitysluonnoksesta.

4. Sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus, lokakuu 2017

Toimintakatteen ennustetaan toteutuvan 17,9 milj. euroa alijäämäisenä. Tulotavoitteesta jäädään arviolta 8,4 milj. euroa, sillä avosairaanhoidon ja vanhuspalveluiden asiakasmaksu- ja myyntitulot sekä valtiolta saatavat pakolaiskorvaukset jäävät talousarviosta. Menot ylittyvät arviolta 9,4 milj. euroa. Ylityksen aiheuttajia ovat erikoissairaanhoito, vammaispalvelut, työmarkkinatuki ja hoitotarvikkeet.

Tulostavoitteiden toteutuminen: Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottavuus paranee vähintään 1,0 %, odotusaika terveysasemien kiireettömälle vastaanotolle on korkeintaan 17 vuorokautta ja kotona asuvien 75 vuotta täyttäneiden osuus on vähintään 92,3 %. Sen sijaan kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten ja nuorten osuus ikäluokasta ei pienene vaan on lähtenyt kasvuun.

5. Hyvinvointikertomus ja hyvinvointisuunnitelmat 2017–2021

Lautakunnalle esitellään Hyvinvointikertomus 2017–2021, jossa kuvataan espoolaisten hyvinvointiin liittyvät ilon- ja huolenaiheet sekä hyvinvoinnin edistämisen painopisteet ja tavoitteet. Useat kansalliset seurantaindikaattorit kertovat, että espoolaiset voivat keskimääräistä paremmin. Haasteet liittyvät terveyden ja hyvinvoinnin epätasa-arvoiseen jakaantumiseen, nopeaan väestönkasvuun, vieraskielisen väestön kasvuun, ikärakenteen vanhenemiseen, kaupungistumiseen sekä talouden hitaaseen kasvuun. Hyvinvointikertomusta täydentävät lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma sekä työikäisten hyvinvointisuunnitelma. Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma Täyttä elämää ikääntyneenä on hyväksytty jo aiemmin.

7. Sosiaali- ja terveystoimen tilojen ulkopuolinen käyttö

Seniorien palvelukeskuksissa on kokous-, kerho- ja liikuntatiloja, joita vuokrataan myös ulkopuoliseen käyttöön. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät käyttökorvaukset. Espoon sairaalan tilojen käyttökorvauksista päätettiin edellisessä kokouksessa. Eläkejärjestöiltä ei peritä korvausta sosiaali- ja terveystoimen tilojen käytöstä.

9. Sosiaali- ja terveyslautakunnan näkemykset valinnanvapauslakiluonnoksesta

Lautakunta käy keskustelun sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapautta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta. Espoon lausuntoa käsitellään kaupunginhallituksessa ja valtuustossa marras-joulukuun aikana.

Lisätiedot

tämän kokouksen aineistot 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat
perusturvajohtaja Juha Metso, puh. 09 816 23050
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, johtava lakimies Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kivenlahden uudistaminen alkaa metroaseman ympäristöstä8.11.2018 10:27Tiedote

Metron läntisen pääteaseman rakentaminen Kivenlahteen käynnistää koko alueen uudistumisen. Ensimmäisenä rakennetaan tulevan metroaseman ympäristö, jonne kaavoitetaan asumisen lisäksi runsaasti liike- ja toimitiloja vahvistamaan jo entuudestaan Kivenlahden monipuolista palvelutarjontaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 14. marraskuuta esitystä kaupunginhallitukselle Kivenlahden metrokeskuksen asemakaavasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme