Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon vuoden 2019 talousarviosta neuvottelutulos

Jaa

Viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilu päätettiin vuodeksi. Espoo-lisä säilyy.

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2019 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Mukana sopimuksessa ovat kaikki valtuustoryhmät perussuomalaisia lukuunottamatta.

Viisivuotiaiden maksutonta varhaiskasvatusta (20 tuntia viikossa) kokeillaan vuoden ajan ensi vuoden syksystä alkaen. Espoo-lisä säilytetään nykyisellään muuten, mutta 2-vuotiaiden osalta tuki on ensi vuonna 180 e/kk. Lisärahaa päätettiin opetukseen perusopetuksen ja lukion tuntiresursseihin kattamaan kasvanutta oppilas- ja opiskelijamäärää. Lasten ja nuorten ennaltaehkäiseviin palveluihin ja perheiden tukipalveluihin sekä vanhus- ja vammaispalveluihin lisätään määrärahoja.

Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen loppusummaa 6,6 miljoonalla eurolla vuonna 2019. Sivistystoimeen kohdennetaan 5,7 miljoonaa euroa,1,0 miljoonaa sosiaali- ja terveystoimeen ja 223 000 tekniseen ja ympäristötoimeen mm. leikkipuistojen korjaamiseen ja pyöräilyn edistämiseen. Hallinnosta säästetään 400 000 euroa.

Kaupunginjohtajan tekemä talousarvion pohjaesitys sisälsi jo merkittävän lisäyksen palvelujen rahoitukseen. Talousarvion käyttömenojen kokonaissumma kasvaa kuluvasta vuodesta 6 prosenttia neuvottelutulos mukaan lukien.

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 5.12. klo 16 alkavassa kokouksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme