Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon vuoden 2019 talousarviosta neuvottelutulos

Jaa

Viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilu päätettiin vuodeksi. Espoo-lisä säilyy.

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2019 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Mukana sopimuksessa ovat kaikki valtuustoryhmät perussuomalaisia lukuunottamatta.

Viisivuotiaiden maksutonta varhaiskasvatusta (20 tuntia viikossa) kokeillaan vuoden ajan ensi vuoden syksystä alkaen. Espoo-lisä säilytetään nykyisellään muuten, mutta 2-vuotiaiden osalta tuki on ensi vuonna 180 e/kk. Lisärahaa päätettiin opetukseen perusopetuksen ja lukion tuntiresursseihin kattamaan kasvanutta oppilas- ja opiskelijamäärää. Lasten ja nuorten ennaltaehkäiseviin palveluihin ja perheiden tukipalveluihin sekä vanhus- ja vammaispalveluihin lisätään määrärahoja.

Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen loppusummaa 6,6 miljoonalla eurolla vuonna 2019. Sivistystoimeen kohdennetaan 5,7 miljoonaa euroa,1,0 miljoonaa sosiaali- ja terveystoimeen ja 223 000 tekniseen ja ympäristötoimeen mm. leikkipuistojen korjaamiseen ja pyöräilyn edistämiseen. Hallinnosta säästetään 400 000 euroa.

Kaupunginjohtajan tekemä talousarvion pohjaesitys sisälsi jo merkittävän lisäyksen palvelujen rahoitukseen. Talousarvion käyttömenojen kokonaissumma kasvaa kuluvasta vuodesta 6 prosenttia neuvottelutulos mukaan lukien.

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 5.12. klo 16 alkavassa kokouksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo named Travel Region of the Year 2018 in Finland24.1.2019 11:14Tiedote

Visit Finland, the Association of Finnish Travel Agents AFTA and Travel Research Company TAK Oy have chosen Espoo as the first ever Travel Region of the Year in Finland. 111 municipalities, regions and provinces from which accommodation statistics are available throughout the year were involved in the comparison. From now on, the Travel Region of the Year in Finland will be selected annually. The aim of the distinction is to draw attention to matters the development of which tourism areas should target.

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme