Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoonväylän parantaminen Kehä III:n ja Espoonjoen välisellä osuudella alkaa

Jaa

Espoonväylän parantaminen Kehä III:n ja Espoonjoen välisellä katuosuudella alkaa heinä–elokuun vaihteessa. Espoonväylä levenee kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi vajaan kilometrin matkalla. Samalla jalankulkijat ja pyöräilijät saavat lisää tilaa. Työt valmistuvat syksyllä 2018.

Pitkään vireillä ollut suunnitelma Espoonväylän parantamisesta polkaistaan käyntiin heinä–elokuun vaihteessa, jolloin Kehä III:n ja Espoonjoen välisen katuosuuden rakentaminen alkaa. Hankkeen urakoitsijaksi on valittu Lemminkäinen Infra Oy. Urakan suuruus on noin 4,7 miljoonaa euroa. Kilpailutus toteutettiin avoimena hankintamenettelynä, ja valintaperusteena olivat kokonaistaloudellinen edullisuus ja halvin hinta. Määräajassa tarjouksen jätti viisi urakoitsijaa.

Työt alkavat purku- ja raivaustöillä sekä tilapäisten liikennejärjestelyjen toteutuksella elokuun alussa. Hankkeen on tarkoitus valmistua lokakuun 2018 loppuun mennessä.

Lisää tilaa kävelijöille ja pyöräilijöille

Rakennushanke käsittää kahden uuden kaistan rakentamisen 900 metrin mittaiselle katuosuudelle sekä Espoonväylään liittyvien sivukatujen risteysalueiden parantamisen. Lisäksi kävelijät ja pyöräilijät saavat enemmän tilaa, kun kadun länsireunalle toteutetaan eroteltu jalankulku- ja pyörätie ja itäreunalle yhdistetty jalankulku- ja pyörätie. Rakennettavat ajoradat ja kevyen liikenteen väylät sijoittuvat osittain nykyisten väylien kohdille.

Espoonväylän molemmin puolin rakennetaan myös uusia meluaitoja, joista osaan on suunniteltu Espoon keskuksen historiasta kertovia kuva-aiheita. Myös valaistusta uusitaan. Kevyen liikenteen väylän ja ajoradan väliin istutetaan puita ja ajoväylien keskikaistat verhoillaan istutuksilla. Hulevesiin kiinnitetään erityistä huomiota rakentamalla viivytysaltaita.

Kasvaviin liikennemääriin varaudutaan

Tavoitteena on rakentaa tulevaisuudessa nelikaistainen väylä Kehä III:n ja Finnoon välille korvaamaan nykyisen kaksikaistaisen Finnoontien. Keskuspuiston alueen kaavoitus Espoonväylän keskiosassa on kuitenkin vielä kesken.

Ennustettu liikennemäärä vuonna 2030 nyt rakennettavalla Espoonväylän osuudella on 26 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, kun edellisen mittauksen yhteydessä vuonna 2013 liikennemäärä samassa kohdassa oli noin 18 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.  

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupunki:

Harri Tanska, kaupunkitekniikan johtaja
puh. 050 383 3209
harri.tanska@espoo.fi

Lemminkäinen Infra Oy:

Aleksi Laine, liiketoimintajohtaja
puh. 040-745 6536
aleksi.laine@lemminkainen.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo blir medlem i FCAI: forskare ska utveckla artificiell intelligens för stadens tjänster23.5.2018 15:39Tiedote

Esbo stad har blivit medlem i Centret för artificiell intelligens, FCAI (Finnish Center for Artificial Intelligence). FCAI är ett forskningscenter som grundats av Aalto-universitetet och Helsingfors universitet och som för samman Finlands bästa forskare i artificiell intelligens. FCAI har som mål att de mest utvecklade metoderna inom artificiell intelligens ska kunna tas i bruk i företag, offentliga organisationer och samhället.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme