Vihdin kunta

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksesta Vihdin kasvun veturi – uusi koulu ja päiväkodit aloittavat toimintansa vuoden 2024 alussa

Jaa

Vihdin kunnanvaltuusto hyväksyi 29. maaliskuuta järjestetyssä kokouksessaan Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen toteuttamisen. Hankkeen rakennussuunnitelmien laatiminen ja tontin esirakentaminen käynnistyvät välittömästi sopimusten allekirjoittamisen jälkeen.

Ravintola ja porraskatsomo. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Ravintola ja porraskatsomo. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy

- Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus on kunnalle merkittävä investointi, joka tulee tarjoamaan vihtiläisille lapsille erinomaisen suomen- ja ruotsinkielisen oppimisympäristön. Koulu- ja päiväkotikeskus on myös investointi tulevien vuosien kehitykseen ja koko Vihdin kasvuun, sanoo kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa toteutetaan tilat kymmenelle päiväkotiryhmälle ja kolmesarjaiselle alakoululle. Kokonaisuuteen kuuluvat myös ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen sekä ruotsinkielisen koulun tilat. Varhaiskasvatuksen lapsimäärä tulee olemaan 180–240 lasta. Alakoulun oppilasmäärä on 595 oppilasta. Nuorisotilat integroituvat keskukseen siten, että nuoret voivat käyttää nuorisotilan lisäksi myös muun muassa koulun maker-tilaa eli kädentaitojen opiskelun tiloja ja muitakin yhteisiä tiloja. Nuorisotila on mitoitettu 120 samanaikaiselle kävijälle. Toisena rakennusvaiheena on koulun laajentaminen tarvittaessa kolmesarjaisella yläkoululla, joka mitoitetaan 275 oppilaalle. Yläkoulun toteuttamisesta päätetään erikseen.

Suunnittelu ja kilpailutus toteutettiin kilpailullisella neuvottelumenettelyllä, joka käynnistyi keväällä 2020. Neuvottelukierroksia oli kaikkiaan kuusi. Tarjoukset saatiin 1. maaliskuuta mennessä kahdelta rakennusliikkeeltä. Valintaperusteena olivat laatu ja hinta kummankin painarvon ollessa 50 %. Laatuarvioinnissa painotettiin tarjouksessa esitetyn suunnitelman toiminnallisuutta ja toteutettavuutta.

Tarjouskilvan voitti YIT Suomi Oy. Hankkeen nettonykyarvo on 36 416 067 euroa (alv 0 %), johon sisältyy rakentaminen ja 20 vuoden ylläpito. Perinteisen urakointitavan mukainen hankkeelle laskettu vertailuhinta on 38 752 157 euroa, joten elinkaarimallilla toteutettuna hanke on noin 6,1 % edullisempi.

Uusi koulu- ja päiväkotikeskus sijoittuu Etelä-Nummelan alueelle reilun kilometrin päähän tulevasta Vihti-Nummelan juna-asemasta. Sen lähinaapureita ovat uusi Aura Light Certos Areena, Sepänpihan kotinäyttelyalue sekä vielä rakentamattomia kerrostalokortteleita.

- Uskomme, että yksi Vihdin kaikkien aikojen suurimmista investoinneista tukee kunnan asuntotuotantoa ja tulevan asemanseudun lähialueen rakentumista. Kiinnostusta on olemassa ja neuvotteluja tonttikaupoista on jo käyty, Eerola jatkaa.

Moniin käyttötarkoituksiin muotoutuvat tilat tukevat oppimista ja yhteisöllisyyttä

Koulu- ja päiväkotikeskuksen kanssa yhteisen katon alle sijoittuu niin varhaiskasvatuksen, koulun kuin nuorisotoimenkin tiloja. Toiminnassa tavoitellaan yhteisöllisyyttä. Tilat on suunniteltu muunneltaviksi siten, että ne mahdollistavat hyvin niin paritiimitoiminnan varhaiskasvatuksessa, kuin erilaisten oppimisryhmien järjestelyn koulussa. 

Päiväkodin ulkoilualueet rakennetaan päiväkotisiiven yhteyteen keinuineen ja hiekkalaatikoineen. Sekä varhaiskasvatuksen että koulun piha-alueille tulee keinuja ja erilaisia ikäkauteen sopiva kiipeilypaikkoja. Tiede- ja taidepihalle opetustuokioita varten sijoitetaan penkit ja pöydät noin 25 oppijan ryhmille. Hikoilupihalle on tulossa muun muassa salibandykaukalo, kaksi pienpelikenttää ja koripallokenttä.

- Hyvässä yhteistyössä olevat toimijat tekevät keskuksesta viihtyisän ja toimivan kokonaisuuden tarjoten samalla kuntaisille arjen kohtaamispaikan. Harrastustoimintojen sekä nuorisotoimen toiminnan keskittäminen samaan keskukseen varhaiskasvatuksen ja opetuksen kanssa avaavat ovet kaikille kuntalaisille. Pedagogisena ajatuksena on luoda lapsille turvallinen ja eheä polku päiväkodista kouluun. On hienoa, että myös ruotsinkielinen päiväkoti ja koulu ovat osa tätä kokonaisuutta, iloitsee sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mari Haapanen.

Rakentaminen alkaa jo ensi kesänä

Tontilla aloitetaan pohjarakennustyöt kesän aikana. Kaksikerroksinen rakennus tullaan perustamaan paalujen varaan. Rakentamisaikataulu on laadittu niin, että tilat luovutetaan kunnalle kalustettavaksi 15.10.2023. Päiväkodit ja koulu aloittavat toimintansa vuoden 2024 alussa.

Kunnanvaltuuston päätöksen mukaan hanke toteutetaan elinkaarimallilla. Nyt päätettyyn hankintaan sisältyvät rakentaminen ja tilojen huolto, kunnossapito, siivous sekä ulkoalueiden hoito kahdenkymmen vuoden ajaksi. Kunta tuottaa itse keskuksen ateriapalvelut.

- Kilpailullinen neuvottelumenettely soveltui hyvin elinkaarihankeen kilpailuttamiseen. Vaikka tarjouksia lopulta saatiin vain kaksi, ne molemmat olivat ratkaisuiltaan onnistuneita, vaikka erojakin niissä kyllä oli. Molemmat tarjouksen jättäneet yritykset ovat ammattitaitoisia toimijoita. Voittanut tarjous erottui laadullisesti paremmaksi erityisesti tilojen sijoittelun ja muuntojoustavuuden kautta. Kilpailun voittanut YIT Suomi Oy on kokenut koulujen ja päiväkotien rakentaja sekä elinkaaripalvelun tuottajana useassa käytössä olevassa elinkaarihankkeessa, toteaa tekninen johtaja Matti Kokkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Haapanen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, Vihdin kunta
puh. 050 537 3340, mari.haapanen@vihti.fi

Matti Kokkinen, tekninen johtaja, Vihdin kunta
puh. 044 042 1347, matti.kokkinen@vihti.fi

Kuvat

Ravintola ja porraskatsomo. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Ravintola ja porraskatsomo. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Lataa
Ravintola ja näyttämö portailta katsottuna. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Ravintola ja näyttämö portailta katsottuna. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Lataa
Näkymä pääovelle. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Näkymä pääovelle. Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Vihdin kunta

Vihdin kunta eli "Aktiivisten ihmisten Vihti" sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, Turun moottoritien ja valtatie 25:n risteyskohdassa. Vihdissä asuu lähes 30 000 asukasta ja yrityksiä on noin 3 000. Kunnan päätaajama on Nummela. Vihdin historia ulottuu yli 500 vuoden päähän.

Luonto on Vihdissä aina lähellä. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä, kunnan tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta ja Salpausselkään kuuluva Nummelan harju kulkee kunnan läpi. Vihdin moni-ilmeinen luonto tarjoaa erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Lisätietoja: vihti.fi ja visitvihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen rakennustyöt etenevät suunnitellusti – peruskiveen kätkettiin aikakapseli25.11.2021 14:49:12 EET | Tiedote

Uuden koulu- ja päiväkotikeskuksen rakennustyömaalla Nummelassa vietettiin tärkeää etappia keskiviikkona 24. päivänä marraskuuta, kun rakennuksen peruskivi muurattiin yhteisvoimin. Muuraukseen osallistuivat muun muassa Vihdin kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen ja elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Petri Lehtiranta, YIT Suomesta Jarkko Pakkala ja Mira Alatalo sekä nuoria Nummelan koulusta ja Nummela skolanista. Nuoret täyttivät ja sinetöivät aikakapselin, joka upotettiin peruskiveen. Aikakapseliin sijoitettiin parhaillaan käytössä olevat kolikot, tuoreimmat paikallislehdet ja rakennuksen peruskirja.

Aleksi Kaunisvedelle, Jani Lakaselle ja Janne Korvelle puut Menestyjien puistoon Vihdissä – Vuoden liikuntateko -palkinnon saa NuPS8.10.2021 12:32:15 EEST | Tiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan tänä syksynä kolme puuta. Puut saavat Aleksi Kaunisvesi eli ”Alex Mattson” menestyksestään musiikin saralla, suunnistuksessa useita Suomen mestaruuksia voittanut ja EM- ja MM-menestystä saavuttanut Jani Lakanen sekä lumilautailussa ja raviurheilussa Vihtiä tunnetuksi tehnyt Janne Korpi. Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Pajuniityn puistoalueella keskiviikkona 13. lokakuuta kello 17 alkaen. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan Vuoden liikuntateon voittavaa Nummelan Palloseuraa. Menestyjien puistossa järjestettävä tilaisuus on yleisölle avoin.

Pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä 22.5.22.5.2021 14:39:24 EEST | Tiedote

Suomen pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä lauantaina 22. toukokuuta. Vihdin kunnantalolla hänet ottivat vastaan kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Tapaamiseen osallistuivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, valtuuston varapuheenjohtajat Tiina Noro ja Erkki Aronen sekä hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi. - Oli suuri kunnia saada pääministeri vierailulle Vihtiin ja päästä keskustelemaan hyvässä hengessä vihtiläisille ja koko Suomelle tärkeistä asioista, iloitsee kunnanjohtaja Erkki Eerola. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Turun tunnin junaa ja siihen kytkeytyvää Connecting Europe Facility (CEF) -rahoitusta, valtatie 25:n kehittämistä, Nummelan lentokenttää sekä ruuhkamaksuja. Vierailu järjestettiin terveysturvallisesti.

Vihti Race -seikkailun ilmoittautuminen avautuu maanantaina 10.5.2021 klo 12.007.5.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Vihti Race on seikkailu, jossa liikutaan polkupyörillä etsien rastipaikkoja Vihdissä ja sen lähialueilla. Tapahtuma on saanut vaikutteita muun muassa TV-sarjasta Amazing Race. Tänä vuonna Vihti Race järjestetään 7.-8. elokuuta. Kaikkiaan seikkailutapahtuma kestää 24 tuntia jakaantuen kolmeen kestoltaan kuuden tunnin etappiin. Osallistujat liikkuvat kolmen henkilön joukkueina pääsääntöisesti polkupyörillä. Joukkueiden tavoitteena on löytää rastipaikoille vihjeiden ja karttojen avulla sekä suorittaa rasteilla toiminnallisia ja tietoaiheisia tehtäviä. Matkan varrella on myös kylmärasteja, joiden suorittaminen on vapaaehtoista. Vuoden 2021 tapahtumaan otetaan mukaan ensimmäistä kertaa ebike-sarja kokeilumielessä. Mikäli joukkueessa on vähintään yhdellä joukkueen jäsenellä sähköpyörä tulee joukkueen ilmoittautua mukaan ebike-sarjaan. Ebike-sarjan joukkueet tekevät seikkailusarjaan kuuluvat rastit, mutta he eivät voi taistella seikkailusarjan voitosta. Tapahtuman osallistumismaksu on 120 eur

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme