Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

EU-vaalit: Mepit hyväksyivät äänestyspäivät vuodelle 2019

Jaa

Seuraavat EU-vaalit pidetään 23.-26.5.2019. Mepit hyväksyivät neuvoston esityksen vaalipäivistä sekä vuoden 2019 kalenterin parlamentin täysistunnoista.

Parlamentin puheenjohtajakokous (puhemies ja poliittisten ryhmien puheenjohtajat) ehdotti päivämääriä EU-vaaleille kokouksessaan 11.1.

Parlamentin täysistuntokalenteri vuodelle 2019 hyväksyttiin myös äänestyksessä keskiviikkona.

Kommentti

”Euroopan parlamentin seuraavat vaalit pidetään 23.-26.5.2019. Aikaa ei ole paljon. EU-kansalaiset äänestävät EU-vaaleissa jo yhdeksännen kerran”, sanoi esittelijä Danuta Hübner (EPP, Puola).

Seuraavaksi

Neuvoston odotetaan saattavan menettelyn loppuun ennen heinäkuuta 2018, jotta EU-maille jää tarpeeksi aikaa järjestää ensi vuoden vaalit.

Taustatietoa

Vuoden 1976 vaalilain mukaan EU-vaalit tulisi pitää 6.-9.6. ensimmäisten EU-vaalien mukaisesti (9.-12.1979). Neuvosto pystyy kuitenkin esittämään muita päivämääriä vaaleille, kunhan se toimii yksimielisesti ja konsultoi parlamenttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme