Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Euroopan parlamentti tarkastelee tekijänoikeussääntöjä uudestaan syyskuussa

Jaa

Parlamentin täysistunto torjui valiokunnan esityksen aloittaa neuvottelut uudesta digiajan tekijänoikeuslaista.

Mepit torjuivat täysistuntoäänestyksessä oikeudellisten asioiden valiokunnan laatiman parlamentin neuvottelumandaatin tekijänoikeuslain uudistukselle. Kannan uuden täysistuntokäsittelyn puolesta äänesti 318 meppiä, oikeudellisten asioiden valiokunnan laatimaa mandaattia kannatti 278 meppiä ja 31 meppiä äänesti tyhjää. Parlamentti keskustelee ja äänestää tarkistetusta kannastaan syyskuun täysistunnossa.

Äänestyksen jälkeen mietinnön esittelijä Axel Voss (EPP, Saksa) sanoi: “Pidän valitettavana, että suurin osa mepeistä ei kannattanut esitystä, jonka puolesta minä ja oikeudellisten asioiden valiokunta olemme puhuneet. Mutta tämä on osa demokratiaa. Palaamme asiaan syyskuussa ja pyrimme vastaamaan kansalaisten huoliin samalla, kun uudistamme tekijänoikeussääntöjämme vastaamaan modernia digitaalista aikakautta.”

Euroopan parlamentin työjärjestyksen mukaan jos enemmän kuin 10 % mepeistä (76 meppiä) vastustaa päätöstä aloittaa keskustelut neuvoston kanssa valiokunnan kannan perusteella, äänestetään neuvotteluiden käynnistämisestä täysistunnossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme