Kustantamo S&S

Finlandia-voittajan kuvittaman pierukirjan englanninkieliset oikeudet myyty

Jaa

Sanna Manderin kuvittaman Pierun elämän oikeudet on myyty englantilaiselle Pushkin Press -kustantamolle. Ruotsissa kirjan julkaisee suuri lastenkirjakustantamo Raben & Sjögren, joka tunnetaan muun muassa Astrid Lindgrenin kustantajana.

Malin Klingenbergin ja Sanna Manderin Pierun elämää (Fisens liv, Schildts & Söderströms 2019, suom. Hannele Huovi) on hulvaton ja ajaton lastenrunokirja. Loruilu on aina ollut hauskaa, ja erityisen hauskaa se on, kun aiheeksi nostetaan kaikkien tuntema ja hyljeksimä pieru.

”Hyvä ystäväni kertoi, että hänen lapsensa olivat pohtineet pieruilla olevan niin lyhyen elämän, etteivät ne koskaan ehdi saada kavereita. Olen mielestäni normaalilla empatiakyvyllä varustettu, mutta en ollut koskaan katsonut maailmaa pierun näkökulmasta. Aloin kirjoittaa heti!
Havaitsin pian, että puhuminen pierukirjasta saa aikuisissa aikaan sanaleikkien vyöryn, joten kohderyhmä on hyvin laaja. Ja miksipä ei olisi? Pierun elämä koskettaa meitä kaikkia”,  Klingenberg kertoo.

Pierun elämää herätti kansainvälisten kustantajien huomion jo ennen ilmestymistään. Klingenbergiä asia huvittaa ja hämmästyttää: ”Olen pitkään haaveillut saavani jonkin kirjani käännetyksi englanniksi ja toisaalta myös saavani ruotsalaisen kustantamon, mutta en ollut koskaan ajatellut, että unelma toteutuisi pierulorujen avulla!”

Malin Klingenberg (s. 1979) on suomenruotsalainen kirjailija, joka on palkittu Runeberg Junior -palkinnolla.

Sanna Mander (s. 1980) on Tukholmassa kasvanut helsinkiläinen kuvittaja, graafikko ja kirjailija. Hän sai lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon ja Rudolf Koivu -palkinnon teoksestaan Avain hukassa (2017).

Kirjan ulkomaanoikeuksia myy Helsinki Literary Agency. 

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Helsinki Literary Agency: urpu@helsinkiagency.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme