Espoon kaupunki - Esbo stad

Finnoon keskustan suunnittelu etenee

Jaa

Espoon kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 22. lokakuuta Finnoon keskuksen asemakaavaa, joka käsittää Finnoon metroaseman ympäristöineen sekä voimalaitosalueen ja suojeltavan lintukosteikon. Kaavan hyväksyy lopulta valtuusto.

Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy

Länsiväylältä merenrantaan asti ulottuvan Finnoon korkea keskusta rakennetaan metroaseman ympärille. Aseman kahden sisäänkäynnin ympäristöön toteutetaan keskustakorttelit, joihin sijoittuu asuntojen lisäksi suurin osa alueen kaupallisista palveluista. Metrokeskuksen lähistölle on mahdollista toteuttaa useita tornitaloja, joista korkeimmat ovat 20–26 kerroksisia.

Koteja rakennetaan lähes 3 000 espoolaiselle

Asemakaavaehdotuksessa on osoitettu rakennusoikeutta Finnoon keskukseen noin 200 000 kerrosneliömetriä, josta valtaosa on asuntorakentamista varten. Koteja Finnoon keskustaan rakennetaan noin 2 800 asukkaalle. Loppu rakennusoikeus on osoitettu toimitila- ja palvelurakentamiseen. Yritystoimintaan soveltuvia tontteja tulee myös muualle Finnooseen. Keskustan alueelle on mahdollista toteuttaa kaksi päiväkotia. Alueen suurin maanomistaja on Espoon kaupunki.

Kaava-alueeseen kuuluvat myös Finnovikenin ja Finnoonlaakson suojelu- ja virkistysalueet sekä voimalaitosalue. Voimalaitoksen tontilla mahdollistetaan lisärakentaminen biopolttoaineiden käytön lisäämiseksi.

Energiatehokkuus ohjaa rakentamista

Koko Finnoon toteutusta ohjaavat kestävät ratkaisut aina kaavoituksesta energiantuotantoon ja rakennusmateriaaleihin. Keskuksen alueesta on laadittu erillinen energiasuunnitelma kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseksi. Tontinluovutusmenettelyssä käytetään energiatehokkuuteen ohjaavaa kriteeristöä, joka osaltaan varmistaa kestävää kehitystä.

Finnoo kasvaa 2030-luvun loppuun mennessä 17 000 asukkaan kaupunginosaksi, jonka suurimmat vahvuudet ovat merellisyys ja lähiluonto. Tulevaisuudessa metro kytkee alueen osaksi seudullista ja valtakunnallista raideverkkoa. Talonrakentaminen Finnoossa käynnistyy vuoden 2019 aikana. 

Yhteyshenkilöt

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi
Aluearkkitehti Mervi Hokkanen, puh. 043 824 6862, mervi.hokkanen@espoo.fi
Projektinjohtaja Kimmo Leivo, puh. 050 340 9723, kimmo.leivo@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Lataa
Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme