Espoon kaupunki - Esbo stad

Fotoutställningen Fågelparadiset berättar om naturen i Finno

Jaa

Föreningen Suomenojan Luonto ry:s fotoutställning i Naturen hus Villa Elfvik 25.4 - 10.6.2018 består av 20 fotografier av Finnos mångskiftande naturområde mitt i staden. Utställningen fokuserar på fåglar, utan att glömma däggdjur, kräldjur, fjärilar och växter. Också historia och en översikt över området finns med.

Rörhonor. Foto:Tuomas Heinonen.
Rörhonor. Foto:Tuomas Heinonen.

Vad är Finno och vad är ett fågelparadis för något? Det är frågan om Finnos bassäng i södra Esbo. Den byggda bassängen som invallats i Finneviken är idag en häckningsplats för många starkt hotade fåglar som är skyddade också annanstans i Europa.

När en del av bassängerna fylldes med jord från olika håll av Esbo uppstod också en speciell växtlighet med cirka sexhundra arter, som har resulterat i ett rikt fjärilsbestånd.

Ett av Finnos särdrag är att man i området kan skåda och fotografera fåglar på ovanligt nära håll. Fåglarna är vana vid människor och på stranden invid naturstigen som löper runt bassängen kan man få syn på såväl svarthakedopping som rörhöna.

Området är populärt som utflyktsmål för skolor och som en plats för naturundervisning.

Suomenojan Luonto ry gav år 2017 ut boken “Lintuparatiisi Suomenoja-Finnoo, luonnon ja ihmisen yhteiseloa”. Utställningen är sammanställd av fotografier ur boken.  Boken kan köpas i Villa Elfvik medan utställningen pågår.

Föreningen arbetar för att skydda naturen i Finno, dokumentera förändringarna i naturen, arbeta för bevarandet av naturens särdrag och förmedla information om naturen i Finno. Söndagen den 6 maj ordnar föreningen en för alla öppen fågelskådningsdag i Finno.

Naturens hus Villa Elfvik är öppet mån–fre kl. 9–16 och lör–sön kl. 10–16. Naturens hus är öppet också på första maj och på Kristi himmelsfärdsdag den 10 maj kl. 10–16.Café Elfvik är öppet veckoslut samtidigt som Naturens hus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Ranta, Suomenojan Luonto ry, tfn 040 5006146, info@suomenoja.fi

Katri Luukkonen, planerare, Naturens hus Villa Elfvik, tfn 043 8265 253, katri.luukkonen@esbo.fi

Kuvat

Rörhonor. Foto:Tuomas Heinonen.
Rörhonor. Foto:Tuomas Heinonen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik är Esbo stads centrum för miljöinformation. Naturens hus vill främja en hållbar livsstil och hjälpa besökarna att själva leva på ett hållbart sätt.

Följ oss!

Instagram: www.instagram.com/villaelfvik
Facebook: www.facebook.com/espoonymparistokeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme