Jyväskylän yliopisto

Futisosaajat kohtaavat ainutlaatuisessa konferenssissa Jyväskylässä

Jaa

Jalkapallon tutkijoita ja toimijoita kokoontuu 11.–12.5. Jyväskylään kansainväliseen Nordic Football Conferenceen. Konferenssi on erinomainen tilaisuus kuulla käytännön toimista ja tutkitusta tiedosta sekä lajiosaamisesta ja kehittymisestä. Siellä puhutaan myös lajin ajankohtaisista ilmiöistä, kuten vastuullisuudesta, tasa-arvosta ja nosteessa olevasta naisfutiksesta.

Kuva: Palloliitto
Kuva: Palloliitto

Nyt viimeistään on hyvä aika kääntää katseet jalkapalloon. Sekä naisten että miesten jalkapallomaajoukkueet ja miesten futsalin maajoukkue raivasivat tiensä EM-kilpailuihin, ja huomio lajeja kohtaan on lisääntynyt entisestään.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen Nordic Football Conference on oiva tapahtuma jakaa kokemuksia ja luoda verkostoja.

”Tapahtuman fokus on tavallisesta konferenssista vähän poikkeava, sillä luomme siltaa tutkimuksen ja käytännön toiminnan välille sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla”, kertoo konferenssin puheenjohtaja, työelämäprofessori Mihaly Szerovay Jyväskylän yliopistosta.

Konferenssi on Jyväskylän yliopiston ja Suomen Palloliiton yhteinen ponnistus, jossa on yli 50 erilaista esitystä. Tulossa on monipuolisia esityksiä muun muassa pelaajien urasta, kansainvälisestä liikkumisesta, ammattilaistumisesta, politiikasta, tasa-arvosta ja valmentamisesta.

Lisää konferenssin aiheista: https://jyunity.fi/ajassa/futisosaajat-kohtaavat-ainutlaatuisessa-konferenssissa-jyvaskylassa/

Konferenssin verkkosivut: https://www.jyu.fi/en/congress/nordic-football-conference

Työvuorossa olevat median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. Tapahtuman akkreditointi on avoinna 3. toukokuuta asti osoitteessa: https://www.palloliitto.fi/akkreditointi-nordic-football-conferenceen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Palloliitto
Kuva: Palloliitto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Lonkkamurtumasta toipuvien iäkkäiden potilaiden toimintakyky paranee pitkäkestoisella liikuntaharjoittelulla20.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden ajan kaksi kertaa viikossa tehdyllä kotiharjoittelulla voidaan parantaa lonkkamurtuman saaneiden ikääntyneiden fyysistä toimintakykyä tavanomaista hoitoa paremmin. Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin tekemän tutkimuksen mukaan kotiharjoitteluun osallistuneilla selviytyminen päivittäisistä askareista oli parempaa kuin harjoitteluun osallistumattomalla ryhmällä.

Riittääkö ruokatuotannossa sitkeys ja tahto? – tutkimus selvitti itäsuomalaisten tilojen muutoskykyä20.5.2022 07:15:00 EEST | Tiedote

Suomalainen maatalous elää kriisien sävyttämää murrosvaihetta, jossa ruuantuottajien muutoshalukkuus punnitaan. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan maatilojen resilienssi, eli halukkuus ja kyky sopeutua osana uudistuvaa järjestelmää, vaihtelee suuresti. Tutkimuksen mukaan jopa neljännes tiloista ei halua tai voi pysyä mukana vaaditussa kehityksessä, vaan saattaa lopettaa toimintansa tulevina vuosina.

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme