Minerva Kustannus

Hajoaako Pohjois-Korea omaan mahdottomuuteensa?

Jaa

Kirjassaan ”Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia” Kai Myrberg kartoitti ansiokkaasti maailman suljetuimman valtion vaiheita ja nykytilaa. Uudessa teoksessaan "Viimeinen Paraati Pjongjangissa" hän rakentaa jännittävän kuvan Pohjois-Korean mahdollisista tulevaisuudennäkymistä.

Teos esittää tuoreimman tiedon perusteella Pohjois-Korean tulevaisuudesta toinen toistaan kiinnostavampia ja osin hurjiakin skenaarioita. Miten maan johto mahtaa reagoida väistämättä tulossa oleviin muutoksiin?  

Pohjois-Koreassa on kärsitty nälänhätää ja maatalouden sekä teollisuuden rappio ovat yhä ratkaisemattomia kysymyksiä. Armeijan ylläpito ja asekehittely nielevät valtavia rahasummia köyhässä maassa.

Rankat talouspakotteet ovat pysäyttäneet ulkomaankaupan lähes kokonaan ja kansan ahdinko kasvaa. Lähetystöt ovat tyhjillään ja avustusjärjestöt kaikonneet. Samaan aikaan aiemmin niin suljettuun maan asukkaille tihkuu yhä enemmän tietoa ulkomailta, mikä muokkaa ihmisten ajatusmaailmaa.

Onko itsevaltaisen järjestelmän loppu lähenemässä? Saako kansa kurimuksesta joskus tarpeekseen ja nousee maan johtoa vastaan? Kasvaako konflikti muun maailman kanssa mittoihin, jossa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean kanssa ajaudutaan aseelliseen selkkaukseen? Kenelle siirtyy valta Kim Jong Unin väistyessä tai menehtyessä? Kuinka vahvalla pohjalla Kim Jong Unin valta on?

FT Kai Myrberg on kirjoittanut runsaasti tietokirjoja, mm. yhdessä Matti Leppärannan kanssa suurelle yleisölle suunnatun tietokirjan Itämeri ja ihminen, joka sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2020. Helsinkiläinen kirjailija on ollut kiinnostunut Pohjois-Koreasta jo yli 20 vuotta ja sekä tutustunut laajasti siihen liittyvään kirjallisuuteen että vieraillut maassa.

Kai Myrberg: Viimeinen paraati Pjongjangissa
Ilmestyy 6.9.2022

Saatavana myös e- ja äänikirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kai Myrberg, Kuva Eveliina Laurila
Kai Myrberg, Kuva Eveliina Laurila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Minerva Kustannus
Minerva Kustannus
Eerikinkatu 27, 2. krs
00180 HELSINKI

https://www.minervakustannus.fi

Minerva Kustannus julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991. Vuosien mittaan olemme kasvaneet valtakunnalliseksi yleiskustantajaksi.

Painotamme kustannusohjelmassamme tietokirjallisuutta, mutta julkaisemme myös tasokasta kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta. Kustannustoimintamme pääalueet ovat tieto- ja harrastekirjat, lahja- ja kuvateokset sekä lastenkirjat.

Haluamme olla innovatiivinen ja avarakatseinen laatukirjojen kustantaja.

Minerva Kustannus kuuluu WSOY-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme