HUS

Hallituksen päätökset 1.3: HUS esittää valtuustolle Maakunnalliset kliiniset palvelut -tulosalueen perustamista

Jaa

Hallitus linjasi myös keskeiset tavoitteensa sote-uudistuksessa.

Akuutti, Lasten ja nuorten sairaudet sekä Psykiatria osaksi uutta tulosaluetta

Hallitus päätti esittää valtuustolle, että HUSiin muodostetaan uusi tulosalue, Maakunnalliset kliiniset palvelut, johon siirtyy kolme HYKS-sairaanhoitoalueen tulosyksikköä: Akuutti, joka vastaa päivystyksestä ja ensihoidosta, Lasten ja nuorten sairaudet sekä Psykiatria.

Uudelleenorganisoinnilla halutaan parantaa perusterveydenhuollolle ja kuntien asukkaille tarjottavia erikoissairaanhoidon palveluita. Uusi malli tehostaa myös johtamista ja lisää kustannusten hallittavuutta.

Erityisesti päivystystoiminnassa halutaan varmistaa alueen sairaaloiden toiminnallinen eheys: ns. reunasairaaloiden eli Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon yhteispäivystysten organisaatiot ja henkilökunta pysyvät osana sairaaloita, ja niissä säilyy lähiesihenkilö. Toimintaa ohjaa keskitetysti HUS Akuutin toimialajohtaja.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen
(yhteydenotot toimitusjohtajan assistentti Kaarina Heikinheimo, s-posti kaarina.heikinheimo(at)hus.fi) 

Sote-esityksessä nähdään merkittäviä puutteita

Hallitus linjasi tavoitteitaan valmisteilla olevassa sote-uudistuksessa. Sote-uudistuksen tavoitteet nähdään tärkeinä, mutta esityksessä on merkittäviä puutteita erityisesti rahoituksessa, tiedon integraatiossa ja yliopistosairaaloiden toimintaedellytyksissä. HUSin hallitus pitää tärkeänä, että uudistuksen valmistelua jatketaan tiiviissä yhteistyössä keskustellen.

Sote-uudistuksen rahoitusmallissa on paljon heikkouksia ja merkittävää tilastollista epävarmuutta. Kokonaisuutena malli ei kannusta säästöihin ja tulee aiheuttamaan perusteettoman tulonsiirron Uudeltamaalta muualle Suomeen.

Yhteistä tietopohjaa ja tiedon integraatiota Uudellamaalla ei saa sote-uudistuksessa heikentää, vaan niitä pitää päinvastoin kehittää esimerkiksi koko Uudenmaan yhteisillä asiakas- ja potilasrekistereillä.

Yliopistosairaalan keskeisen toiminnan, tutkimuksen ja koulutuksen sekä yliopistosairaalan ja yliopiston välisen yhteistyön edellytykset tulee ehdottomasti turvata lainsäädännöllä yhdenmukaisesti koko Suomessa. Tutkimuksesta ja koulutuksesta yliopistosairaalalle aiheutuvat ylimääräiset kustannukset tulee kattaa täysimääräisesti erillisrahoituksella.

Lisätietoja:
Hankejohtaja Teppo Heikkilä, teppo.heikkila(at)hus.fi

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUS styrelse: Social- och hälsovårdsreformen förtjänar bättre beredning15.4.2021 14:06:20 EEST | Uutinen

Coronaviruspandemin har redan i ett drygt år sysselsatt olika ministerier med sådant lagberednings-arbete som inte kunde planeras på förhand. HUS styrelse och HUS är mycket oroliga över att tjänstemännen under den fortsatta pandemin samtidigt måste bereda även social- och hälsovårdsreformen. HUS styrelse har skickat ett utlåtande till riksdagsgrupperna för att understryka att social- och hälsovårdsreformen har en betydande inverkan på patienternas och medborgarnas liv och förtjänar både bättre beredning och en offentlig diskussion om reformens innehåll och följder.

HUSin hallitus: sote-uudistus ansaitsee paremman valmistelun15.4.2021 13:52:52 EEST | Uutinen

Koronapandemia on työllistänyt eri ministeriöitä runsaan vuoden lainvalmisteluissa, joita ei ennalta voitu suunnitella. HUSin hallitus ja HUS ovat erittäin huolissaan siitä, että pandemian yhä jatkuessa virkamiehet joutuvat samalla valmistelemaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. HUSin hallitus on lähettänyt lausunnon eduskuntaryhmille korostaakseen, että tämä merkittävästi potilaiden ja kansalaisten elämään vaikuttava lakiuudistus ansaitsee sekä paremman valmistelun että julkisen keskustelun sen sisällöstä ja seurauksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme