HUS

Hallituksen päätökset 18.5: HUS esittää Helsingin kaupungille psykiatrian toimintojen yhdistämisen valmistelua

Jaa

Meilahden kampuksen toiminnallinen kehittäminen jatkuu ja edellyttää tulevana vuosikymmenenä sekä laajoja peruskorjauksia että uudisrakentamista. Hallitus antoi myös lausuntonsa vuoden 2019 arviointikertomuksesta, jossa käsiteltiin laajasti henkilöstöasioita.

Psykiatrian toimintojen yhdistämisessä nähdään monia etuja

Hallitus hyväksyi aloitteen, jossa esitettiin HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatrian alan toimintojen yhdistämistä koskevan valmistelun käynnistämistä viipymättä. HUS ja Helsingin kaupunki ovat kumpikin osaltaan hyväksyneet Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman, jonka mukaan psykiatriset sairaalatoiminnot on tarkoitus yhdistää samaan organisaatioon. Toimintojen yhdistämisellä tavoitellaan tehokkuutta ja kykyä tarjota yhdenvertaisia psykiatrisia palveluja koko alueen väestölle.

Toimintojen yhdistämisestä ei kuitenkaan ole tehty päätöksiä. Siksi on perusteltua esittää Helsingin kaupungille sellaisen valmistelun käynnistämistä, jossa loppuvuoden 2020 aikana luodaan toteutussuunnitelma HUSin ja Helsingin psykiatrian alan toimintojen yhdistämiseksi.

Meilahti säilyy HUSin tärkeimpänä sairaalakampuksena

Hallitus merkitsi tiedoksi Meilahden sairaala-alueen pitkän aikavälin toiminta- ja tilasuunnitelman, joka ulottuu 2030-luvun alkuun saakka. Meilahden kampusta kehitetään jatkossakin kansainvälisesti merkittävänä yliopistosairaalakokonaisuutena. Päivystyksellisen ja elektiivisen toiminnan lisäksi Meilahti toimii myös lääketieteellisen tutkimuksen keskuksena. HUSin ja Helsingin yliopiston tiivis kumppanuus ja yhteistyö kampuksella mahdollistaa laajan tutkimustyön ja opetuksen kehittämisen ja toteuttamisen.

Meilahti ja kaksi muuta kampusta, Jorvin ja Peijaksen sairaalat, muodostavat yhdessä HUSin muiden sairaanhoitoalueiden sairaaloiden kanssa toimintavarman kokonaisuuden, jossa sairaaloiden työnjako perustuu eri potilasryhmien tarpeisiin ja keskittämisen tuomiin etuihin.

Meilahden sairaala-alueen toimintasuunnitelmassa ehdotetaan olemassa olevan investointisuunnitelman lisäksi useiden rakennusten peruskorjaamista sekä myös muutamia uudisrakennuksia. Näistä merkittävimpiä ovat Tornisairaalan toimenpidesiiven peruskorjaus ja kokonaan uuden keskuskeittiön ja henkilöstöravintolan rakentaminen. Siltasairaalan valmistumisen jälkeen on kokonaan uusien toimintojen lisääminen kampukselle jo varsin haasteellista muun muassa liikennejärjestelyjen vuoksi.

Lisätietoja:
Hankejohtaja Raija Malmström, raija.malmstrom(at)hus.fi

Tarkastuslautakunta keskittyi henkilöstöasioihin

HUSin tarkastuslautakunta kiinnitti vuoden 2019 arviointikertomuksessa huomiota erityisesti henkilöstöasioihin.

Hallitus painotti valtuustolle osoitetussa arviointikertomuksen lausunnossaan muun muassa työnantajamielikuvan kehittämistä entisestään. Myös tulospalkkiojärjestelmää ja kehityskeskusteluita tulee kehittää kannustavaan ja tavoitteelliseen suuntaan, joka tukee strategian toteuttamista. Tarkastuslautakunta kiinnitti huomiota myös ylikuormituksen seurantaan ja sähköiseen työajan seurantaan. Hallitus vastasi lisäksi lausunnossaan arviointikertomuksessa esiin nostettuihin, Uuden lastensairaalan ensimmäiseen toimintavuoteen liittyviin henkilöstön määrää ja mitoitusta koskeviin asioihin.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme