HUS

Hallituksen päätökset 26.10: HYKS-sairaanhoitoalueen johtaja vaihtuu

Jaa

Hallitus hyväksyi dosentti Atte Meretojan pyynnön luopua HYKS-sairaanhoitoalueen johtajan tehtävästä. Terhokodin toiminnan jatkumiseen itsenäisenä hoitopaikkana etsitään ratkaisua.

HYKS-sairaanhoitoalueen johtaja Atte Meretoja jättää tehtävänsä 

HYKS-sairaanhoitoalueen johtaja, dosentti Atte Meretoja on pyytänyt vapautusta sairaanhoitoalueen johtajan tehtävästä 1.12.2020 alkaen henkilökohtaisiin syihin perustuen. Meretoja nimitettiin tehtävään 16.9.2019. Hallitus hyväksyi Meretojan pyynnön ja hän palaa hoitamaan Neurokeskuksen toimialajohtajan virkaansa. 

YKS-sairaanhoitoalueen johtajan sijaisena toimii sairaanhoitoalueen lautakunnan 10.9.2020 tekemän päätöksen mukaisesti 1.12.2020 alkaen Sisätautien ja kuntoutuksen toimialan toimialajohtaja Jukka Louhija. 

Hallitus päätti, että HYKS-sairaanhoitoalueen johtajan tehtävänkuvausta tarkennetaan ennen kuin paikka täytetään sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä. 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Juha Tuominen, yhteydenotto: kaarina.heikinheimo(at)hus.fi, puh. 050 427 9861  

Terhokodin tilanne  

HYKS-sairaanhoitoalueen hallinnollinen ylilääkäri Veli-Matti Ulander kertoi hallitukselle Terhokodin tilanteesta ja siihen liittyvän selvityksen etenemisestä. Ulander on toiminut selvityshenkilönä koskien vaativan tason saattohoitopalveluiden järjestämistä HUSin alueella. Ulander kertoi, että HUS, Terho-säätiö ja alueen kunnat hakevat yhdessä ratkaisua, jossa Terhokodin rooli säilyy jatkossakin itsenäisenä hoitopaikkana. Saattohoitopalveluiden järjestämistä koskevan selvitys valmistuu lokakuun loppuun mennessä. 

Talousarvion 2021 valmistelutilanne  

Talousjohtaja Jari Finnilä esitteli hallitukselle talousarvion 2021 valmistelutilannetta ja aikataulua. Hallituksen talousarvioesitys valtuustolle käsitellään hallituksessa 16.11.2020. Valtuusto päättää talousarviosta joulukuun kokouksessa. 

Lisätietoja:  

Talousjohtaja Jari Finnilä, jari.finnila(at)hus.fi  

Oikaisuvaatimus koronavirusanalytiikan hankinnasta 

Hallitus käsitteli kuntalain mukaista Vita Laboratoriot Oy:n oikaisuvaatimusta hallituksen hankintapäätöksestä 21.9.2020 § 115, koskien tilojen ja laitteistojen vuokraamista koronavirusanalytiikkaa varten. Hallitus oikaisi päätöksen perusteluja lopputulosta muuttamatta. 

Lisätietoja: 

Hallintojohtaja Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi 

Pöytäkirja ja kaikki päätökset 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme