McDonald's

Happy Meal -linnunpöntöt tarjoavat turvaa yli 1400:lle lintuperheelle

Jaa

McDonald’s käynnistää 13. elokuuta yhdessä BirdLife Suomen kanssa kolopesijöiden suojelua tukevan kampanjan. McDonald’s jakaa Happy Meal -aterian ostajille yli 1 400 itsekoottavaa Happy Meal -linnunpönttöä ja tukee lisäksi lintujen suojelua lahjoittamalla BirdLife Suomelle 10 000 euroa. Linnunpöntöt ovat jaossa lauantaina 26. syyskuuta jokaisessa Suomen McDonald’s-ravintolassa 20 ensimmäiselle Happy Meal -aterian ostajalle.

”Haluamme näyttää osaltamme esimerkkiä yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta, ja olla mukana suojelemassa luonnon monimuotoisuutta. Linnunpöntön nikkarointi on mukavaa, yhteistä puuhaa koko perheelle, ja linnunpönttöjen rakennustalkoilla voi saada nopeasti aikaan pesäpönttöjä linnuille”, kertoo Suomen McDonald’sin markkinointijohtaja Mats Nyström.

Suomen lintulajeista joka kolmas on uhanalainen. BirdLife Suomi edistää suojelutyön ja lintuharrastuksen avulla luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

Täytyy olla rehellinen tosiasioiden edessä. Moni tuttu metsälintu on nyt uhanalainen. Metsäluonnon suojelu on meidän kaikkien yhteinen asia”, sanoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa.

McDonald’sin ja BirdLifen yhdessä toteuttamat linnunpöntöt ovat tukevaa kotimaista puuta ja niillä tulee olemaan Avainlippu-merkki. Pikkulinnuille, kuten tiaisille ja kirjosiepolle, tarkoitetut linnunpöntöt suojaavat kolopesijöitä saalistajilta.

”Jokainen teko luonnon hyväksi on tärkeä. Elintapojemme on myös muututtava, jotta luonnon heikkeneminen saadaan pysäytettyä", jatkaa Arkiomaa.

Linnunpöntön voi asentaa puuhun mihin vuodenaikaan tahansa. Syksyllä puihin laitettavat linnunpöntöt antavat keväisin pesiville linnuille mahdollisuuden tutustua rauhassa tuleviin pesäpaikkoihin. Uudet asukkaat saattavat ottaa linnunpöntön käyttöön vielä ennen talvea tai viimeistään seuraavana keväänä.

McDonald’sin yrityskulttuuriin kuuluu aktiivinen yhteiskuntavastuullinen toiminta. McDonald’s tukee esimerkiksi perheiden yhteistä aikaa kannustamalla lapsia ja perheitä yhteisiin lukuhetkiin. Suomen McDonald’seissa on voinut valita Happy Meal -aterioihin kirjan lelun tilalle jo lähes kahden vuoden ajan. Myös linnunpönttöjen jakamisella Happy Meal -aterian yhteydessä pyritään lisäämään perheen yhdessä vietettyä aikaa tarjoamalla yhteistä tekemistä koko perheelle.

Linnunpönttö on myös mahdollista nikkaroida itse hankkimista materiaaleista. Rakennusohjeet ovat saatavilla 13. elokuuta alkaen kaikissa Suomen McDonald’s-ravintoloissa tarjotinpapereiden kääntöpuolella sekä mcdonalds.fi-sivuilla.

Video Happy Meal -linnunpöntöistä McDonald'sin YouTube-kanavalla
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

McDonald’sin markkinointijohtaja Mats Nyström, puh. +358 40 827 3874, mats.nystrom (at) fi.mcd.com

BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, puh. 010 406 6207, aki.arkiomaa (a) birdlife.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

McDonald's
Paciuksenkatu 29
00270 Helsinki

http://www.mcdonalds.fi

McDonald’s

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä. Tuttu kaarikuvio kohoaa yli 100 maassa, yhteensä noin 37 000 ravintolan tunnuksena. McDonald’s palvelee päivittäin noin 70 miljoonaa asiakasta. Maailmanlaajuisesti ketjun palveluksessa työskentelee 1,7 miljoonaa työntekijää. Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin yli 30 vuotta sitten vuonna 1984. Tällä hetkellä Suomessa on 65 McDonald's-ravintolaa. McDonald’s-ravintoloiden yhteenlaskettu verollinen myynti oli 205,8 M€ vuonna 2019. Kasvua oli edelliseen vuoteen verrattuna lähes 7 %. Ravintoloista 54 eli yli 83 % on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Yrittäjiä on yhteensä 11. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta McDonald's

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme