Hartela

Hartela rakentaa Karin kampuksen Raumalla

Jaa

Karin kampuksen urakkasopimukset allekirjoitettiin keskiviikkona 23.6.2021 Rauman kaupungintalolla. Rakennusurakasta vastaa Hartela Länsi-Suomi Oy:n Rauman yksikkö. Talotekniikka- ja laatoitusurakat ovat alistettuja sivu-urakoita.

Karin kampus ulkoapäin, havainnekuva
Karin kampus ulkoapäin, havainnekuva

Karin kampus on Rauman kaupungin tilaama ja kaupungin tilapalveluiden rakennuttama Karin kentän alueelle tuleva liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus, joka valmistuu vuonna 2023. Rakennustyöt aloitetaan välittömästi. Pääsuunnittelijana hankkeessa toimii Verstas Arkkitehdit Oy.

Karin kampus -hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja käsityökoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 75,4 miljoonaa euroa.

Koko rakennuksen bruttoala on noin 31 450 brm² ja tilavuus 181 900 rm3. Rakennuksen runko on pääosin elementti- ja paikallavalurakentein toteutettuja teräsbetonirakenteita, lisäksi uima- ja liikuntahallin kattokannakkeina on teräsristikoita.

”Hartela Länsi-Suomi Oy:n Rauman yksikölle kampuksen rakennusurakka on erittäin merkittävä monella tapaa. Kyseessä on aivan Rauman keskustan tuntumaan tuleva uusi, kaupunkikuvaa merkittävästi muokkaava keskusrakennus. Olemme erittäin ylpeitä saadessamme toteuttaa paikallisesti tämän laajan ja haastavankin hankkeen”, sanoo Rauman yksikön aluejohtaja Lauri Piitari. Kohde jatkaa Rauman yksikön suurten urakkakokonaisuuksien sarjaa, tuoden lisäarvoa pyrkimyksellemme nostaa kumppanuuden merkitystä rakentamisurakoissa, jatkaa Piitari.

Kohteen vastaavana työnjohtajana toimii Ari Leino Hartelan Rauman yksiköstä. Leinon mukaan sekä rakentamisen turvallisuus että laatu ovat avainsanoja Karin kampuksen rakentamisessa, sijoittuuhan uuteen rakennukseen niin paikallinen koulu kuin muitakin raumalaisten elämään kuuluvia tärkeitä tiloja.

Työpäällikkönä kampuksen työmaalla toimii Matti Puustelli. Puustelli on erittäin tyytyväinen Hartelan jatkaessa koulujen rakentamisen sarjaa Raumalla; Pohjoiskehän koulun onnistunut KVR-projekti saatiin päätökseen noin kaksi vuotta sitten.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaajan puolelta lisätietoja antavat:
Rauman kaupunki, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen, kimmo.salminen@rauma.fi, 050 555 9024
Rauman kaupunki, päävalvoja, rakennuttajainsinööri Juha Tuominen, juha.tuominen@rauma.fi, 040 172 9534

Urakoitsijan puolelta lisätietoja antavat:
Hartela Länsi-Suomi Oy, aluejohtaja Lauri Piitari, lauri.piitari@hartela.fi, 050 465 5454
Hartela Länsi-Suomi Oy, työpäällikkö Matti Puustelli, matti.puustelli@hartela.fi, 050 514 5234

Kuvat

Karin kampus ulkoapäin, havainnekuva
Karin kampus ulkoapäin, havainnekuva
Lataa
Karin kampus sisältä, havainnekuva
Karin kampus sisältä, havainnekuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 520 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Hartelan kehittämä toimistotalo rakennetaan monipaikkaisen työn tarpeisiin vetovoimaiseen Ilmalaan16.3.2022 09:00:02 EET | Tiedote

Hartela aloittaa uuden ajan toimitilakiinteistön rakentamisen Helsingin Ilmalaan tulevana kesänä. Kiinteistön muuntojoustavuus ja monipuoliset palvelut yhteiskäyttötiloineen ovat omiaan vastaamaan tulevaisuuden työn ja tekijöiden tarpeisiin. Vuonna 2024 valmistuvan toimistotalon 17300 bruttoneliömetristä vuokrattuna on jo 70 prosenttia. Ilmalan Auraksi nimetty toimitilarakennus tarjoaa mahdollisuuden myös rentoutumiseen ja tuo työn tekemiseen sopivia hengähdyshetkiä.

Hartela kestävästi kohti 80-v juhlavuotta16.2.2022 10:58:23 EET | Tiedote

Hartelalle vuosi 2021 oli taloudellisesti onnistunut kaikilla rintamilla; kaikki tytäryhtiöt tekivät vähintään hyvän tuloksen ja samalla onnistuttiin kasvattamaan tonttivarantoa tulevaisuuden projekteja varten. Hartelan tuloksesta kerrotaan tarkemmin tuoreessa vuosikertomuksessa, jossa avataan myös yrityksen vastuullisuuspolitiikkaa. Jatkossa vastuullisuus saa entistä suuremman näkyvyyden Hartelan toiminnassa, kun ympäristövastuuta sekä sosiaalista ja taloudellista vastuuta käsitellään yhtenä kokonaisuutena. 80-vuotisjuhlavuoteen lähdettäessä kestävä kehitys ilmenee yrityksessä jo nyt monin tavoin.

Hartelalta taloudellisesti vahva vuosi 202127.1.2022 08:59:14 EET | Tiedote

Vuosi 2021 oli Hartelalle hyvä huolimatta korona-pandemian aiheuttamista vaikeuksista. Koronan vaikutukset taloudelliseen tulokseen jäivät kuitenkin hyvin maltillisiksi, koska asuntojen kysyntä säilyi hyvänä sekä kuluttajien että sijoittajien osalta ja julkisten hankintojen volyymitaso pysyi korkeana. Rakennuskustannusten huomattava nousu ei ehtinyt vaikuttaa merkittävästi vuoden 2021 tulokseen, vaikka se asettikin paineita uusien käynnistyvien hankkeiden katetasoihin ja aikatauluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme