Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset 18.6.2018

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaoston kevään viimeisessä kokouksessa käsiteltiin muun muassa Helsingin Musiikkitalo Oy:n ja Oy Apotti Ab:n ajankohtaiskatsaukset sekä PKS-yhteisöraportti.

Neljännesvuosittain laadittava PKS-yhteisöraportti sisältää pääkaupunkiseudun yhteisesti raportoitavat yhteisöt, kuten Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS), Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL), HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän ja Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n

Uuden musiikin orkesterin toiminnan kehittäminen

Konsernijaosto käsitteli myös Uuden Musiikin Orkesterin (UMO) säätiön toiminnan kehittämistä. Selvityshenkilö Riitta Heinämaan laatima selvitys on luettavissa esityslistan liitteenä/ Loppuraportti.

Konsernijaosto päätti kehottaa UMO säätiön hallitusta muun muassa selvittämään säätiön ylläpitämän orkesterin rakenteen joustavammaksi muuttamisen mahdollisuudet sekä niiden vaikutukset säätiön talouteen muun muassa valtionosuusvaikutukset huomioon ottaen,ensisijaisesti selvityksessä esitellyn osa-aikaisen mallin suuntaisesti. Vuodelle 2019 suunniteltavat muutokset halutaan saada esittelyyn konsernijaostolle syksyllä 2018.

Säätiötä kehotetaan myös laatimaan taiteelliseen ytimeen perustuva strategia sekä selvittämään voidaanko lyhenne UMO sisällyttää konsernijaoston toivomaan uuteen nimeen Helsinki Jazz Orchestra. Viimeksi mainittu oli kaupunginhallituksen jäsenen Mika Raatikaisen täydentävä ehdotus alkuperäiseen esitykseen uudesta nimestä. 

Konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa.

Jaosto kokoontuu syyskauden ensimmäiseen istuntoonsa 20.8.2018.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslian viestintä
puh. 0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme