Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset 13.8.2018

Jaa

Sophie Mannerheimin koulu saa tilapäiset opetustilat. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi sairaala- ja erityiskoulun opetustilojen hankesuunnitelman ja päätti tilojen vuokraamisesta.

Sophie Mannerheimin koulu on toiminut kuudessa eri toimipisteessä. Sen nykyiset tilat ovat riittämättömät ja osin huonossa kunnossa. Uusi sairaala- ja erityiskouluna toimiva pääkoulu tulee toimimaan määräaikaisessa uudisrakennuksessa Kivelän sairaalan alueella.

Sairaalakoulun oppilaaksiottoalue on koko kaupunki. Oppilaat ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lasten- ja nuorten somaattisten, neurologisten, psykiatristen osastojen ja avohoitoyksiköiden, Helsingissä sijaitsevien yksityissairaaloiden peruskouluikäisiä tai lisäopetuksessa olevia potilaita sekä Helsingin Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhetyön palvelualueen peruskouluikäisiä lapsia ja nuoria. Tällä hetkellä koko koulun oppilasmäärä on noin 165 oppilasta ja vuositasolla oppilasmäärä on noin 900 oppilasta. 

Sophie Mannerheimin koulun opetustilahanke on sisällytetty Helsingin kaupunkistrategiaan ja tilakysymyksen ratkaisu on sisällytetty vuoden 2018 talousarvioehdotukseen vuokrahankkeena. Tilat vuokrataan Fixcel Group Oy:ltä. Hankkeen arvonlisäveroton hinta on yhteensä enintään 8 066 300 euroa helmikuun 2018 kustannustasossa.

Kaupungin johdon kalentereita ei julkaista internetissä

Kaupunginhallitus päätti, että kaupungin johdon tapaamisista ei tulla julkaisemaan kalenteria internetissä. Netissä julkaistava kalenteri tapaamisista muodostaisi henkilörekisterin, jonka julkaisemiseen kaupungilla ei ole oikeutta. Kansallinen lainsäädäntö ei ota huomioon avoimuusperiaatteen toteuttamisen ja henkilötietojen suojaamisen ristipainetta kaikissa tilanteissa. Voimassa oleva laki ei tue pyrkimystä suurempaan avoimuuteen julkisessa toiminnassa tapaamistietojen avaamisen osalta.

Päätös liittyy valtuutettu Yrjö Hakasen vuonna 2016 tekemään aloitteeseen, jossa esitetään, että kaupungin ylin johto ja keskeisissä tehtävissä olevat viranhaltijat ryhtyisivät pitämään tapaamisistaan julkista kalenteria. Aloitevastauksessa, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi tammikuussa 2018, todettiin jatkovalmistelun tarve ja virkamistyönä tehdyn jatkovalmistelun myötä pidettiin tärkeänä arvioida muun muassa tietosuojasääntelyn vaikutuksia sekä kaupungin erilaisia mahdollisuuksia antaa toimiohjeita luottamushenkilöille ja viranhaltijoille kalenterin julkistamista ajatellen. Osana valmistelua selvitettiin myös kalenterin ja tapaamisten julkistamisen lainsäädännöllisiä edellytyksiä.

Helsingin kaupunginhallituksen 13.8.2018 pidetyn kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia, viestintä
puh. 0505933426

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme