Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset 15.8.

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 15. elokuuta kokouksessaan omalta osaltaan Talin liikuntapuiston itäosan asemakaavan muutoksen sekä kaavamuutokset Oulunkylän Siltavoudintielle ja Mäkitorpantielle. Lisäksi kaupunginhallitus päätti alueen varaamisesta asuntohankkeen kehittämistä varten Itä-Pasilassa.

Talin liikuntapuisto on tärkeä osa Helsingin viheralueverkostoa. Puiston itäosan kaavamuutoksella alueen reitistöä, pysäköintiä ja tenniskenttiä järjestetään uudelleen. Kaavaratkaisulla mahdollistetaan alueella toimivien urheiluhallien laajennushankkeet sekä uuden liikuntahallin rakentaminen Huopalahdentien varteen.

Oulunkylässä osoitteissa Siltavoudintie 9–11 ja Mäkitorpantie 18–20 kaavamuutokset mahdollistavat täydennysrakentamista hyvien kulkuyhteyksien varrelle.

Asemakaavojen muutokset etenevät seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti alueen varaamisesta Bonava Suomi Oy:lle Asemamestarinkadun ympäristöstä Itä-Pasilasta asuntohankkeen kehittämistä varten. Tavoitteena on purkaa tontilla sijaitseva toimistorakennus ja toteuttaa suunnitteluvarausalueelle kaksi asuinrakennusta. Hanke vaatii asemakaavan muutoksen.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Hekan asuntojen asukasvalintaohjeen3.10.2022 17:59:59 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin asukasvalintaohjeen sekä arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnoissa noudatettavat periaatteet. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin toimitilojen sisäisessä vuokrauksessa noudatettavat pääomavuokrien määrittämisen periaatteet ja päätti esittää luonnonsuojelualueen perustamista Kivikon ulkoilupuiston kallioalueelle.

Yrittämisen mahdollisuuksia edistetään Helsingin korkeakouluissa3.10.2022 11:40:00 EEST | Tiedote

Kampusinkubaattorit-ohjelman avulla Helsingin kaupunki tavoittelee uusien, kasvukelpoisten yritysten synnyttämistä yhdessä korkeakoulujen kanssa. Ohjelmassa kehitetään esihautomo- ja hautomotoimintaa eli inkubaattoreita Helsingissä sijaitseville kampuksille. Yksittäisten hautomototeutusten lisäksi tarkoituksena on muodostaa eheä palvelukokonaisuus, joka tukee tutkimuslähtöistä yrittäjyyttä, korkeakoulujen välistä verkottumista ja yhteisen tekemisen paikkoja.

Eurooppalaiset kaupungit haluavat yhdessä edistää kestävää kasvua28.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö, ihmiskeskeisyys, kestävyys ja hyvä elämänlaatu ovat niitä yhteisiä arvoja, jotka ovat tehneet Euroopan suurkaupunkialueista merkittäviä globaalien haasteiden ratkaisijoita. Nämä periaatteet kiinnostavat myös monia ulkomaisia yhtiöitä, sijoittajia ja osaajia. Eurooppalaisista suurkaupunkialueista koostuva verkosto on aloittamassa nyt ainutlaatuista yhteistyötä, jonka tarkoituksena on turvata yhteisiä eurooppalaisia arvoja sekä tukea kestävää kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme