Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa Helsingin valtuustolle Myllypuron peruskoulun ylätalon laajennuksen ja osittaisen perusparannuksen hankesuunnitelman. Hankkeelle on osoitettu 14,1 miljoonan euron määräraha vuosille 2018–2020.

Hankkeeseen sisältyy nykyisen koulurakennuksen länsipuolelle rakennettava kaksikerroksinen laajennusosa, joka liittyy molemmissa kerroksissa nykyisen rakennuksen aulaan kapean nivelosan välityksellä. Laajennusosaan tulee pieni, myös iltakäyttöön sopiva, monitoimitila ja yleisopetustilaa sekä erikoisluokkia musiikin, kuvataiteiden ja kädentaitojen opetusta varten.  Laajennusosaan tuleva hissi varmistaa koulutilojen esteettömyyden.

Nykyisen koulurakennuksen julkisivut ja vesikatto sekä pääosa koulun sisätiloista peruskorjattiin vuosina 2006–2008. Liikuntasali aputiloineen kuuluu nyt toteutettavaan perusparannukseen ja salin talotekniikka tullaan uusimaan kokonaisuudessaan. Koulun kotitalouskeittiö uusitaan, samoin keittiötilaa palveleva ilmanvaihtokonehuone. WC-tiloja uusitaan ja laajennetaan. Myös välituntipihaa laajennetaan. Koulusta tehdään esteetön ja korjaustoimenpiteillä parannetaan myös nykyisen koulurakennuksen energiatehokkuutta.

Myllypuron alueelle toteutetun täydennysrakentamisen seurauksena peruskouluikäisten määrä on jatkuvassa kasvussa. Tulevien viiden vuoden aikana koulussa on varauduttava 200 oppilaan lisäykseen.

Vuonna 1967 valmistunut koulurakennus edustaa modernistista betoniarkkitehtuuria. Se on potentiaalinen suojelukohde, joten korjaus- ja lisärakentamisen yhteydessä rakennuksen alkuperäiset arvot pyritään huomioimaan. Myllypuron peruskoulu sijaitsee osoitteessa Yläkivenrinne 4. 

Lopullisen päätöksen hankesuunnitelmasta tekee kaupunginvaltuusto.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistalta oli teknisistä syistä jäänyt pois asia nro 5 (Kaupungin viranomaisten päätösten seuraaminen), joka päätettiin ehdotuksen mukaan. Esityslistateksti on tämän tiedotteen liitteessä. 

Kaikki kaupunginhallituksen 15.1.2018 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme