Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen päätökset

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa Helsingin valtuustolle Myllypuron peruskoulun ylätalon laajennuksen ja osittaisen perusparannuksen hankesuunnitelman. Hankkeelle on osoitettu 14,1 miljoonan euron määräraha vuosille 2018–2020.

Hankkeeseen sisältyy nykyisen koulurakennuksen länsipuolelle rakennettava kaksikerroksinen laajennusosa, joka liittyy molemmissa kerroksissa nykyisen rakennuksen aulaan kapean nivelosan välityksellä. Laajennusosaan tulee pieni, myös iltakäyttöön sopiva, monitoimitila ja yleisopetustilaa sekä erikoisluokkia musiikin, kuvataiteiden ja kädentaitojen opetusta varten.  Laajennusosaan tuleva hissi varmistaa koulutilojen esteettömyyden.

Nykyisen koulurakennuksen julkisivut ja vesikatto sekä pääosa koulun sisätiloista peruskorjattiin vuosina 2006–2008. Liikuntasali aputiloineen kuuluu nyt toteutettavaan perusparannukseen ja salin talotekniikka tullaan uusimaan kokonaisuudessaan. Koulun kotitalouskeittiö uusitaan, samoin keittiötilaa palveleva ilmanvaihtokonehuone. WC-tiloja uusitaan ja laajennetaan. Myös välituntipihaa laajennetaan. Koulusta tehdään esteetön ja korjaustoimenpiteillä parannetaan myös nykyisen koulurakennuksen energiatehokkuutta.

Myllypuron alueelle toteutetun täydennysrakentamisen seurauksena peruskouluikäisten määrä on jatkuvassa kasvussa. Tulevien viiden vuoden aikana koulussa on varauduttava 200 oppilaan lisäykseen.

Vuonna 1967 valmistunut koulurakennus edustaa modernistista betoniarkkitehtuuria. Se on potentiaalinen suojelukohde, joten korjaus- ja lisärakentamisen yhteydessä rakennuksen alkuperäiset arvot pyritään huomioimaan. Myllypuron peruskoulu sijaitsee osoitteessa Yläkivenrinne 4. 

Lopullisen päätöksen hankesuunnitelmasta tekee kaupunginvaltuusto.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistalta oli teknisistä syistä jäänyt pois asia nro 5 (Kaupungin viranomaisten päätösten seuraaminen), joka päätettiin ehdotuksen mukaan. Esityslistateksti on tämän tiedotteen liitteessä. 

Kaikki kaupunginhallituksen 15.1.2018 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin keskustan lähellä asuntojen hinnat kasvaneet vuodessa yli neljä prosenttia – kauempana hinnat lähes ennallaan25.5.2018 10:08Tiedote

Asuminen Helsingissä on huomattavasti muuta Suomea kalliimpaa. Helsinki on vetovoimainen kaupunki, jossa sijaitsee paljon kiinnostavia työpaikkoja sekä palveluita, joiden läheisyydestä asunnon ostajat ovat valmiita maksamaan. Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin noin 2,9 % vuoden 2017 alkuun verrattuna. Hintojen nousun veturina ovat toimineet kalleusalueet 1 ja 2 (eli erityisesti ydinkeskustan, Länsi-Helsingin ja itäisen kantakaupungin alueet), joilla hinnat ovat nousseet muita kaupungin alueita nopeammin koko tarkastelujakson ajan vuodesta 2010.

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme