Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli lausuntoja  

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus pitää perusteltuna Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden muuttamista osakeyhtiöksi. Lausunnossaan liikenne- ja viestintäministeriölle kaupunginhallitus toteaa, että lakiehdotuksessa esitetyt kannattavuuden, tehokkuuden ja toimintavarmuuden tavoitteet ovat hyviä perusteluita operatiivisen liikenteenohjauksen ja -hallinnan uudistuksen toteuttamiselle.

Uudistuksen kannatettavuutta kaupungin näkökulmasta lisää myös yhtiön myötä syntyvä mahdollisuus edistää päästövähennystavoitteiden saavuttamista esimerkiksi investointien monipuolisempien rahoitusmahdollisuuksien avulla. Yleisperusteluissa kuvatut liikenteen päästöjen vähentämiseen liittyvät näkökulmat ovat lakiehdotuksessa keskeisiä. 

Helsingin kannalta on keskeistä, että yhteistyö ja sen kehittäminen valtion toimijoiden kanssa jatkuu. Yhden toimijan muuttuminen viranomaistoimijasta yhtiöksi ei saa vaarantaa olemassa olevaa positiivista liikenteenhallinnan kehityspolkua. Se ei myöskään saa vaarantaa nykyistä viranomaistoimijoiden välistä sujuvaa ja avointa tiedonvaihtoa. Muutoksesta ei tule myöskään aiheutua lisäkustannuksia yhtiön viranomaiskumppaneille.

Lakiehdotuksen mukaan Valtioneuvosto oikeutettaisiin luovuttamaan Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden hallinnassa olevan omaisuuden ja toiminnan perustettavalle osakeyhtiölle. Yhtiön toimialana olisi meri-, rautatie- ja tieliikenteenohjaus ja -hallinta sekä siihen liittyvä tiedon keruu, hallinta ja hyödyntäminen. Yhtiöittäminen vaikuttaisi etenkin tieliikenteen ohjauksessa Helsingin kaupunkiin sekä nykyiseen valtion ja kaupungin väliseen yhteistyöhön. Esitykseen sisältyvät lakiehdotukset on tarkoitettu tulemaan voimaan 1. päivänä tammikuuta 2019.

Kokouspäätökset julkaistu verkkosivuilla, seuraava kokous kahden viikon kuluttua

Kaupunginhallitus hyväksyi 12.2.2018 pitämässään kokouksessa myös lausunnon ympäristöministeriölle ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselle Suomen merenhoitosuunnitelman ensimmäisen osan tarkistuksesta. Sen sijaan pöydälle jätettiin lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle ehdotuksista kielikoulutuksen kehittämisestä.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua 26.2.2018.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme