Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin terveys- ja päihdepalvelujen päivystystoimintojen siirtämisen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymälle. Päivystystoiminnot siirtyvät HUS:lle 7.1.2019 alkaen.

Haartmanin ja Malmin päivystyspoliklinikat sekä päivystys- ja valvontaosastot siirtyvät HYKS Akuutti -tulosyksikköön ja päivystystä tukevat osastot siirtyvät HYKS Sisätaudit ja kuntoutus -tulosyksikköön. Virka-ajan ulkopuolinen suun terveydenhuollon päivystys siirtyy HYKS Pää- ja kaulakeskus -tulosyksikköön. Kaupunki jatkaa suun terveydenhuollon päivystystä virka-ajan puitteissa.

Haartmanin ja Malmin sairaalat jäävät Helsingin omistukseen, mutta kaupunki vuokraa päivystyksen tarvitsemat tilat näistä sairaaloista HUSille. Lasten virka-ajan ulkopuolinen terveyskeskuspäivystys Haartmanissa siirtyy myös HYKSiin.

Kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystys ei siirry liikkeenluovutuksessa vaan liitetään terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuuteen.

HUSiin siirtyvien Haartmanin ja Malmin päivystyspoliklinikoiden sekä päivystys- ja valvontaosastojen sosiaalityön palvelut tuottaa jatkossakin Helsingin sosiaali- ja kriisipäivystys erikseen tehtävän yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Kaikki muutokset toteutetaan liikkeenluovutuksena jossa on kysymys hallinnollisesta uudelleenjärjestelystä. Luovutuksen seurauksena HUS tuottaa palvelun kaupungille.

Henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksen periaattein ns. vanhoina työntekijöinä HUSin palvelukseen. Siirtyviä henkilöitä on 539.

Sosiaali- ja terveystoimen välinehuoltotoiminta HUSille

Valtuusto päätti myös sosiaali- ja terveystoimen välinehuoltotoiminnan siirtämisen liikkeenluovutuksena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle.  

Välinehuoltotoimintaan kuuluvat hoitotoimenpiteissä käytettävien instrumenttien ja välineiden huolto-, puhdistus-, pakkaus- ja sterilointipalvelut. Toimintaan kuuluu lisäksi asiantuntijana toimiminen alan kehittämis-, neuvonta- ja ohjaustehtävissä.

Henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksen periaattein niin sanottuina vanhoina työntekijöinä HUSin palvelukseen.

Aloitteissa kehittämisehdotuksia kaupungin palveluihin 

Kaupunginvaltuusto käsitteli suuren joukon valtuutettujen tekemiä aloitteita. Aloitteissaan valtuutetut toivovat muun muassa lisää liikuntapaikkoja eri kaupunginosiin, tilojen avaamista vuorotyötä tekevien yksinhuoltajien lasten iltakerhoille, lähikouluperiaatteen käyttöönottoa päiväkotipaikkapäätöksissä ja esittävät monia muita kehittämisehdotuksia kaupungin palveluihin.

Pitkän keskustelun herätti valtuutettu Kati Juvan aloite valvottujen huumeidenkäyttötilojen kokeilusta Helsingissä. Äänestysten jälkeen valtuusto hyväksyi, että laajaan yhteistyöhön pohjautuvan pilotointiselvityksen tekeminen huumeidenkäyttötiloista on perusteltua.

Kaikki kokouksessa käsitellyt aloitteet ja niihin laaditut vastaukset ovat luettavissa valtuuston kokouksen esityslistalta.

Kyselytunnilla keskustelu koulun katon romahtamisesta

Kaupunginvaltuusto keskusteli viikonloppuna tapahtuneesta Oulunkylän ala-asteen katon romahtamisesta, josta valtuutetut Laura Rissanen ja Ville Jalovaara olivat esittäneet kysymykset valtuuston kyselytunnille.

Kyselytunti ja koko valtuuston kokous ovat katsottavissa kokouksen tallenteesta osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 14.11.2018. Talousarviokäsittelyn vuoksi kokous alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme