Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin Kiinalainen uusivuosi käynnisti rotan vuoden Kansalaistorilla

Jaa

Sian vuoden vaihtumista rotan vuoteen juhlittiin perjantai-iltana näyttävästi Helsingissä. Kymmenettuhannet juhlijat seurasivat Kansalaistorilla järjestettyä tapahtumaa.

Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila
Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila

Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat jälleen kiinalaisen uudenvuoden juhlassa Helsingissä, kun sian vuosi vaihtui rotan vuodeksi kiinalaisessa kalenterissa. Rotan vuosi on kiinalaisen käsityksen mukaan hyvä aika aloittaa uusia projekteja, ja siihen liitetään vahvasti vauraus ja kehittyminen. 

Kansalaistorille levittäytyneessä juhlassa seurattiin Pekingistä saapuneiden taidokkaiden taiteilijaryhmien esityksiä peking-oopperasta perinteisiin tanssiesityksiin ja kuunneltiin yleisön mukaansa temmannutta, mongolialaisia perinnesoittimia tämän päivän folkiin yhdistävää Haya-yhtyettä.

Torilla vietettiin myös kiinalaisen uudenvuoden markkinoita ruokakojuineen ja esiteltiin kiinalaisia kädentaitoja. Päivän aikana torille syntyi lisäksi jäänveistäjä Xueqiangjin taituroima rotan vuoden jääveistos.

Kansalaistorilla vieraili tapahtumapäivän aikana arviolta 20 000 kävijää. Kiinalaista uuttavuotta on kuluneen viikon aikana vietetty myös lukuisissa oheistapahtumissa gaalasta elokuvanäytöksiin, ja osa tapahtumista on yhä koettavissa ensi viikolla.

Kiinalaisen uudenvuoden tapahtumaa on vietetty Helsingissä vuodesta 2007 lähtien. Toista kertaa Kansalaistorilla järjestetty juhla oli neljästoista Helsingissä järjestetty kiinalaisen uudenvuoden tapahtuma. Juhlaa isännöivät Helsingin ja Pekingin kaupungit, ja sen järjestävät Helsingin tapahtumasäätiö, Kulttuurikeskus Caisa ja Suomi–Kiina-seura.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243.

Kuvat

Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila
Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila
Lataa
Kiinalainen uusivuosi Kuva: PetriAnttila
Kiinalainen uusivuosi Kuva: PetriAnttila
Lataa
Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila
Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila
Lataa
Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila
Kiinalainen uusivuosi Kuva: Petri Anttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin juhlaviikonlopun alla jaetaan satoja henkilökohtaisia Taidelahjoja ympäri kaupungin3.8.2020 10:01:18 EESTTiedote

Helsingin juhlaviikkoja ei tänä kesänä voida järjestää, mutta Helsingin juhlaviikonloppu levittäytyy 21.–23. elokuuta pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Taide tulee lähelle, kun taloyhtiöiden pihoilla kuullaan intiimejä korttelikonsertteja ja helsinkiläiset pääsevät ilahduttamaan läheisiään henkilökohtaisilla Taidelahjoilla. Kuka tahansa voi tilata verkossa esityksen ystävälleen tai perheenjäsenelleen. Taidelahjat jaetaan Helsingin juhlaviikonlopun johdantona 7.–9. elokuuta yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa.

Helsingin Tuomaan Markkinoilla vieraili yli 340 000 kävijää23.12.2019 09:57:14 EETTiedote

Helsingin vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat keräsi jälleen 6.–22. joulukuuta Senaatintorille yli 80 käsityöläistä, pientuottajaa ja ravintolatoimijaa. “Myyjävalinnoissamme painotimme tänä vuonna vastuullisuutta, lähituottajia, kotimaisuutta ja ekologisia raaka-aineita. Ilahduttaa, että tämä sai näin hyvän vastaanoton, ja kauppa kävi vilkkaana koko markkinoiden ajan”, kertoo Tuomaan Markkinoiden vastaava tuottaja Marianne Saukkonen. Kestävien lahjaostosten ja jouluherkuttelun ohella Tuomaan Markkinoilla virittäydyttiin kauden tunnelmaan muun muassa laulamalla joulukaraokea ja osallistumalla vegekinkkubingoon. Vanhan ajan karuselli ja joulupukki keräsivät niin ikään runsaasti vierailijoita läpi markkinoiden. Joulutorin kävijämäärä kasvoi viime vuodesta hieman lyhyemmästä aukioloperiodista huolimatta: kävijöitä oli runsaan kahden viikon aikana noin 343 500. Markkinoilla viihtyivät niin helsinkiläiset kuin matkailijatkin. MyHelsingin vastuullisia tapahtumia esiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme