Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin seutu nousi ykköseksi ulkomaisten investointien houkuttelulla kansainvälisessä vertailussa

Jaa

fDi Intelligence kartoittaa Euroopan investointinäkymiä vuosittain julkaisemalla European Cities and Regions of the Future -listauksen. Helsingin seutu nousi ykkössijalle suorien ulkomaisten investointien strategia -palkintosarjassa pienten alueiden vertailussa. Lisäksi Uusimaa voitti omassa kokoluokassaan ensimmäisen sijan.

Suorien investointien houkuttelu nosti Helsingin seudun fDI intelligencen vertailun kärkeen pienten alueiden sarjassa. Viime vuonna alue sijoittui samassa vertailussa seitsemänneksi. Kyseinen sarja vertailee alueiden kykyä houkutella ulkomaisia investointeja sekä alueellisten kehittäjäorganisaatioiden kykyä markkinoida aluetta sijoittajille. Pääkaupunkiseudulla tästä työstä vastaa kaupunkien omistama yritys Helsinki Business Hub.

"Olemme tehneet strategisia valintoja ja keskittäneet resurssejamme toimialoihin, joissa meillä on selkeitä vahvuuksia. Vuonna 2016 arvioimme strategisia painopisteitämme kolmesta eri näkökulmasta. Tarkastelimme kansainvälistä markkinapotentiaalia, Helsingin seudun erityisedellytyksiä ja Helsinki Business Hubin toimeenpanokykyä näillä alueilla. Ranking osoittaa, että nämä valinnat ovat olleet oikeita ja toimivia", Helsinki Business Hubin toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski kommentoi.

Alueiden lisäksi tutkimuksessa vertailtiin kaupunkeja keskenään. Helsinki ja Espoo sijoittuivat myös näissä vertailussa kymmenen parhaan joukkoon useassa eri palkintosarjassa omissa kokoluokissaan. Lisäksi laajempien alueiden vertailussa Uusimaa sijoittui ensimmäiseksi sekä yleisessä että taloudellisen potentiaalin palkintosarjassa.

"Menestyvillä alueilla on monia vahvuuksia ja vain muutamia heikkouksia. Meidän vahvuutemme tukevat ulkomaisten investointien houkuttelua. Näihin kuuluvat niin toimiva infrastruktuuri, sujuva yhteistyö julkisen ja yksityisen välillä sekä osaamisen hyvä saatavuus. Lisäksi meillä on vahvoja ekosysteemejä, jotka tukevat yrityksiä löytämään ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Helsingin tavoite on olla maailman toimivin kaupunki ja houkutella tänne ihmisiä ja yrityksiä, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Sijoituksemme tässä rankingissa osoittaa, että olemme taas askeleen lähempänä tavoitettamme", Helsingin pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

ICT- ja terveysala maailman huippua

Erityisesti ICT- ja terveyspuolet ovat nousseet maailman kärkeen. Suurin osa pääkaupunkiseudun investoinneista tulikin näiltä aloilta viime vuonna.

"Ulkomaisten yritysten näkökulmasta Suomessa ICT- ja terveysala on maailman huippua. Nokian perintö elää edelleen, ja viime vuosien irtisanomisten myötä Suomessa on laaja-alaista osaamista hyvin saatavilla. Tämä kiinnostaa suuria ulkomaisia yrityksiä. Esimerkiksi Huawei on laajentanut R&D-toimintoja Suomessa viime vuosien aikana. Health-puolella olemme myös erittäin vahvoja. Lainsäädäntö, tietovarannot ja yksilöllisen terveydenhoidon edelläkävijyytemme ovat herättäneet globaalia mielenkiintoa Helsinkiä kohtaan. Näiden pohjalle on hyvä rakentaa mainettamme", Niinikoski jatkaa.


fDI Intelligence

Financial Timesin omistama fDI Intelligence -palvelu mittaa vuosittain kaupunkien houkuttelevuutta investointien näkökulmasta useita osa-alueita huomioiden. Tulokset ovat yhteenveto noin 80 mittarista, jotka ovat jaettu viiteen teemaan, Näitä ovat taloudellinen potentiaali, työntekijäympäristö, kustannustehokkuus, infrastruktuuri, yritystoimintaystävällisyys. Tutkimukseen kerättiin tietoa noin 300 kaupunkiseudusta ja lähes 200 alueesta.

Palkintotilaisuus järjestetään Mipim-tapahtumassa 13. maaliskuuta 2018 Cannesissa.

Sijoitukset eri palkintokategorioissa

Helsingin seutu - VOITTAJA

fDi's Small European Regions of the Future 2018/19 - FDI Strategy

Kaupunkisarjat:

Helsinki

10. SIJA
Overall fDi's European Cities of the Future 2018/19

4. SIJA
Overall fDi's Northern European Cities of the Future 2018/19

6. SIJA
fDi's Major European Cities of the Future 2018/19

5. SIJA
fDi's Major European Cities of the Future 2018/19 - Economic Potential

9. SIJA
fDi's Major European Cities of the Future 2018/19 - Connectivity

Espoo

8. SIJA
fDi's Small European Cities of the Future 2018/19 - Economic Potential

5. SIJA
fDi's Small European Cities of the Future 2018/19 - Human Capital and Lifestyle

Uusimaa

VOITTAJA
fDi's Mid-Sized European Regions of the Future 2018/19

VOITTAJA
fDi's Mid-Sized European Regions of the Future 2018/19 - Economic Potential

5. SIJA
fDi's Mid-Sized European Regions of the Future 2018/19 - Human Capital and Lifestyle

8. SIJA
Overall fDi's European Regions of the Future 2018/19

3. SIJA
fDi's Northern European Regions of the Future 2018/19

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marketing Communication Director Johanna Huurre, Helsinki Business Hub,
puh. 0400 211 251, s-posti: johanna.huurre@hbh.fi

Pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustaja Lotta Backlund,
puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Katutöiden rytminmuutos – Helsinki aloittaa mittavan hankkeen katutöistä aiheutuvien haittojen vähentämiseksi29.11.2018 10:51Tiedote

Helsinki on kehittyvä kaupunki, jossa tehdään myös tulevaisuudessa tuhansia erikokoisia katutöitä vuosittain. Maailman toimivimmassa kaupungissa katutyöt tulee hoitaa tavalla, joka häiritsee kaupunkilaisten arkea mahdollisimman vähän. Kaupunki aloittaa laaja-alaisen hankkeen, jonka tavoitteena on tuottaa systeemisiä ja kulttuurisia muutoksia, joiden avulla katutöistä kaupunkilaisille aiheutuvaa haittaa merkittävästi vähennetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme