Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki, Espoo ja Vantaa sekä HSL ja HUS valmistautuneet joukkoliikenteen maskisuositukseen

Jaa

Koronaepidemian tartuntatilanne on kesän jälkeen huonontunut. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Maskien asianmukainen käyttö joukkoliikenteessä voi vähentää tartuntoja ja parantaa julkisen liikenteen turvallisuutta. Julkisen liikenteen maskisuosituksella voidaan välttyä tiukemmilta rajoituksilta. Pääkaupunkiseudun kaupungit sekä HSL ovat ennakoineet ja valmistautuneet maskisuositukseen.

– Pidämme tärkeänä, että matkat sujuvat junissa, busseissa, metroissa ja raitiovaunuissa turvallisesti. Kaupungit ovat ennakoineet ja valmistautuneet maskisuositukseen. Olemme ryhtyneet tarvittaviin toimiin, joita maskisuositus vaatii pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

THL ilmoitti suosittavansa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Kasvomaskien käyttöä suositeltiin erityisesti joukkoliikenteeseen, jossa lähikontakteja ei voi aina välttää.

– Maskisuositus on tärkeä osa keinovalikoimaa, jolla tartuntoja estetään ja samalla terveydenhuollon kestokykyä turvataan, sanoo HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Lisätietoja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen ja HSL:n toimenpiteistä kerrotaan lähipäivinä.

pormestari Jan Vapaavuori, Helsinki

kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoo

kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Vantaa

toimitusjohtaja Juha Tuominen, HUS

toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, HSL

 

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsinki: Pormestari Jan Vapaavuori, pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustaja Lotta Backlund, puh. 040 5313076
Espoo: kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, puh. 046 877 3953
Vantaa: kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, puh. 050 5635710
HUS: Toimitusjohtaja Juha Tuomisen haastattelupyynnöt Kaarina Heikinheimo, toimitusjohtajan assistentti, puh. 050 427 9861
HSL: toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884, viestintäpäällikkö Sari Kotikangas, puh. 045 657 5767

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme