Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivä etsii kaupungin syntymäpäivää juhlistavia tekoja

Jaa

Helsinki-päivän ohjelmaan haetaan luovia tekoja, jotka näkyvät, kuuluvat ja ilahduttavat ympäri kaupunkia 12. kesäkuuta kokoamatta väkijoukkoja yhteen. Haku käynnistyy verkossa tänään, ja toteutettavat teot valitaan yleisöäänestyksellä.

Kuva: Maija Astikainen
Kuva: Maija Astikainen

Helsingin syntymäpäivänä 12. kesäkuuta vietettävä Helsinki-päivä on koko kaupungin yhteinen juhla, joka tarjoilee vuosittain satakunta yleisölle maksutonta tapahtumaa eri puolilla Helsinkiä. Viime kesänä tapahtuma toteutettiin koronatilanteen vuoksi kokonaisuudessaan verkossa. Tällä kertaa mukaan etsitään luovia, vaikuttavia ja koronaturvallisia Helsinki-päivän tekoja.

Helsinki-päivän teot voivat liittyä esimerkiksi taiteeseen, luontoon tai kaupunkiympäristön elävoittämiseen – tärkeintä on, että mahdollisimman moni helsinkiläinen pääsee iloitsemaan kotikaupungistaan. Yhteisenä edellytyksenä Helsinki-päivän teoille on, että ne näkyvät, kuuluvat tai tuntuvat kaupunkitilassa muun kuin yleisötapahtuman keinoin. Tekojen tulee olla turvallisia, saavutettavia, vastuullisia sekä kaupunkilaisille maksuttomasti koettavia. Tekojen esivalinnassa painotetaan kohderyhmien moninaisuutta, tekojen saavutettavuutta ja sijoittumista Helsingin eri alueille.

“On mahtavaa päästä jälleen juhlimaan Helsingin syntymäpäivää yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Toivomme, että haku kerää monia kekseliäitä ehdotuksia – ja että Helsinki-päivän tekojen kautta meillä on tilaisuus nähdä kotikaupunkimme uusin silmin. Helsinki-päivän teot ovat oma lahjamme helsinkiläisille”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön projektipäällikkö Emma Abendstein.

Helsinki-päivänä kaupungin valtaavat teot valitaan esivalinnan pohjalta yleisöäänestyksen perusteella. Yleisöäänestys käynnistyy hakuajan päätyttyä huhtikuussa, ja toteutuvat teot julkistetaan tapahtuman verkkosivuilla toukokuun aikana. Helsingin tapahtumasäätiö tukee tekojen toteuttamista yhteensä 100 000 eurolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Kuva: Maija Astikainen
Kuva: Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme