HKLHKL

HKL rakentaa päärautatieasemalle modernin pyöräpysäköintikeskuksen noin 1000 pyörälle

Jaa

HKL:n johtokunta hyväksyi Helsingin päärautatieaseman pyöräpysäköintikeskuksen hankesuunnitelman torstaina 21.11. Pyöräpysäköintikeskukselle saadaan modernit ja turvalliset pysäköintipaikat lähes 1000 pyörälle. Lisäksi tiloihin on tarkoitus sijoittaa keskustan pyöräkeskuspalvelu. Hintaa hankkeelle tulee noin 4, 4 miljoonaa euroa.

Helsingin päärautatieasemalle Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakennettavan kevyen liikenteen alikulkuyhteyden yhteyteen toteutettavalla pyöräpysäköintikeskuksella vastataan kasvaneeseen rautatieaseman ympärivuotiseen pyöräpysäköintitarpeeseen sekä parannetaan merkittävästi ydinkeskustan pyöräilyyn liittyviä palveluita. Liityntäpyöräpysäköintiä pyritään edistämään yhdessä kaupungin muiden pyörähankkeiden kanssa.

 — Pyöräpysäköintikeskus tekee liityntäpyöräliikenteestä houkuttelevan vaihtoehdon. Lisäksi pyöräpysäköintikeskus palvelee keskustaan suuntautuvia asiointi- ja työmatkoja. Hanke näyttää, mihin suuntaan pyöräpysäköintiä ja -palveluja Helsingissä halutaan viedä, kertoo HKL:n palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen.

Päärautatieaseman ympäristön viihtyisyys paranee hankkeen myöstä, kun alueelle väärin tai epämääräisesti pysäköidyt polkupyörät voidaan pysäköidä sisätiloihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen (HKL), p. 040 1848114, eeropekka.lehtinen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

 

HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Kuormapyöräpalvelu kaupunkilaisten kokeiltavana Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella1.7.2020 09:27:16 EESTTiedote

HKL aloittaa yhteiskäyttöisten kuormapyörien kokeilun Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella 1.7.2020 alkaen. Kokeilun aikana kuormapyörän voi ottaa käyttöön älypuhelimella, kulkea sillä vapaasti ja lopettaa pyörän käytön sovelluksen osoittamilla alueilla. Palvelussa kumppanina toimii Lähikauppakeskus Ruoholahti. Hanke on yksi keväällä lanseeratun HKL:n Keksi pyörä uudelleen –kokeiluhaun hankkeista. Kokeiluhaun tarkoituksena oli löytää uusia kokeiluja pyöräliikenteen edistämiseksi Helsingin seudulla.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelun laajentamista suunnitellaan16.6.2020 19:23:37 EESTTiedote

Kaupunkipyöräpalvelun laajennusta ryhdytään valmistelemaan. Tavoitteena on, että palvelu kattaisi mahdollisimman suuren osan Helsingistä. HKL:n johtokunta sai 16.6. selvityksen kaupunkipyöräpalvelun kehittämismahdollisuuksista ja hyväksyi palvelun kehittämissuunnaksi ensi vaiheessa palvelun alueellisen laajentamisen. Lisäksi johtokunta näkee, että kaupunkipyöräkauden pidentäminen on seuraava tavoite järjestelmän laajennuttua koko kaupunkiin sopimusteknisten reunaehtojen salliessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme