HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikenne siirtyy kesäaikatauluihin 18.6. – reittimuutoksia osalla linjoista

Jaa

HSL:n joukkoliikenne siirtyy kulkemaan kesäaikataulujen mukaan maanantaina 18. kesäkuuta. Samalla reitit muuttuvat joillakin bussilinjoilla.

Uudet aikataulut on julkaistu pdf-muodossa HSL:n verkkosivuilla: https://www.hsl.fi/reitit-ja-aikataulut/tulostettavat-aikataulut/kesa2018. Lisäksi uusiin reitteihin ja aikatauluihin on mahdollista tutustua HSL:n Reittioppaassa (www.reittiopas.fi), kun hakee matkoja tai aikatauluja päivämäärälle 18. kesäkuuta tai myöhemmin.

Kesäaikataulujen vaihtaminen pysäkeille on jo aloitettu. Liikenteen solmupisteisiin, kuten terminaaleihin, aikataulut kuitenkin vaihdetaan juuri ennen muutosajankohtaa.

Muutokset bussiliikenteessä

Linjan 21 päätepysäkki siirtyy Erottajalta Eiraan: tiedote
Linja 43 jatkuu Hakuninmaalta Kuninkaantammeen: tiedote
Lähibussin 232 reitti muuttuu Kauniaisissa: tiedote
Linjan 435 reitti muuttuu Askistossa ja Juvanmalmilla: tiedote
Linja 738K siirtyy Vanhaalta Porvoontieltä Lahdentielle: tiedote
Lähibussin 812 reitti muuttuu Kontulassa: tiedote
Linjan 841 reitti jatkuu Söderkullassa, yölinja 841N jatkaa Söderkullasta Nikkilään: tiedote

Koululaislinjoilla ja Tuusulan liikenteessä on siirrytty kesäaikatauluihin jo 4. kesäkuuta (tiedote koululaislinjoistatiedote Tuusulan muutoksista). Myös U-linjoilla kesäaikatauluihin on siirrytty pääosin 4. kesäkuuta.

Huomioi myös: Bussit kulkevat kesäliikenteessä poikkeusreiteillä Sipoon Nikkilässä (tiedote)

Muutokset junaliikenteessä

X-junan liikenne lakkaa, ja lisäksi ratatyöt vaikuttavat varhaisaamun ja myöhäisillan liikenteeseen Kirkkonummi-Siuntio-Karjaa-osuudella: tiedote

Huomioi myös: Helsingin ja Pasilan välisen ratapihan kunnostustyöt aiheuttavat suuria poikkeuksia junaliikenteeseen 25.6. alkaen: tiedote

Muutokset raitiovaunuliikenteessä

Raitiovaunulinjat kulkevat kesäliikenteessä 12 minuutin vuorovälillä lukuun ottamatta linjoja 4 ja 10, joilla ajetaan 7,5 minuutin vuorovälein.

Huomioi myös:
Osuudella Pasilan asema - Länsi-Pasila - Nordenskiöldinkatu ei ole raitioliikennettä 25.6.-22.7., ja linjat 2 ja 7 kulkevat poikkeusreiteillä. Linja 2X korvaa raitiovaunuilta poistuvaa osuutta: tiedote

Muutokset metroliikenteessä

Kesäliikenteessä metro ajaa aamusta iltaan runko-osuudella Tapiola-Itäkeskus 3-4 minuutin vuorovälillä. Idän haaroilla sekä Tapiolan ja Matinkylän välisellä osuudella vuoroväli on 7,5 minuuttia. Erillistä ruuhka-ajan tihennettyä vuoroväliä ei siis ole.

Liikennöintiaika sekä ilta- ja viikonloppuliikenteen vuorovälit säilyvät ennallaan.

Muutokset lauttaliikenteessä

Ei suunniteltuja muutoksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johannes Laitila
informaatiosuunnittelija
p. 050 414 0111

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 7.5.20197.5.2019 17:30:31 EESTTiedote

HSL:n lähijunaliikenteen kilpailutettava sopimuskokonaisuus ja tarjouspyyntö Hallitus päätti hyväksyä lähijunaliikenteen kilpailutettavan sopimuskokonaisuuden ja tarjouskilpailun ratkaisuperusteet hankintailmoituksen mukaisesti viimeisteltäviksi erikseen mainituilla periaatteilla. Lisäksi hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan päättämään tarjouspyynnön ja sen liiteaineiston hyväksymisestä ja julkaisemisesta sekä valtuuttaa toimitusjohtajan neuvottelemaan, hyväksymään ja allekirjoittamaan lisäsopimuksen VR:n kanssa mahdollisen liikkeenluovutuksen ja siirtymäkauden aiheuttamien koulutus- ja perehdytyskustannusten korvaamisesta. Hallitus päätti myös, että HSL alkaa valmistella lähijunaliikenteessä käytettävän ajoenergian hankintaa. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Liittyminen KL-Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamaan ICT-asiantuntijapalveluita koskevaan puitesopimukseen Hallitus päätti, että HSL liittyy KL-Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamaan ICT-asiantun

Junaliikenteen kilpailutus Helsingin seudulla etenee – HSL julkaisi linjaukset sopimuskokonaisuuteen ja tarjouspyyntöön7.5.2019 09:22:03 EESTTiedote

HSL-alueen junaliikenne siirtyy uuteen aikaan kesäkuussa 2021, kun HSL:n lähijunia alkaa liikennöidä tarjouskilpailun voittanut operaattori. HSL on nyt julkaissut linjaukset kilpailun tarjouspyyntöön ja sopimuskokonaisuuteen. Sopimus- ja tarjouspyyntöluonnokset lähetetään nyt ehdokkaille kommentoitavaksi, ja lopulliset tarjouspyyntö ja sopimus julkaistaan kommenttikierroksen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme