HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikenne siirtyy kesäaikatauluihin 18.6. – reittimuutoksia osalla linjoista

Jaa

HSL:n joukkoliikenne siirtyy kulkemaan kesäaikataulujen mukaan maanantaina 18. kesäkuuta. Samalla reitit muuttuvat joillakin bussilinjoilla.

Uudet aikataulut on julkaistu pdf-muodossa HSL:n verkkosivuilla: https://www.hsl.fi/reitit-ja-aikataulut/tulostettavat-aikataulut/kesa2018. Lisäksi uusiin reitteihin ja aikatauluihin on mahdollista tutustua HSL:n Reittioppaassa (www.reittiopas.fi), kun hakee matkoja tai aikatauluja päivämäärälle 18. kesäkuuta tai myöhemmin.

Kesäaikataulujen vaihtaminen pysäkeille on jo aloitettu. Liikenteen solmupisteisiin, kuten terminaaleihin, aikataulut kuitenkin vaihdetaan juuri ennen muutosajankohtaa.

Muutokset bussiliikenteessä

Linjan 21 päätepysäkki siirtyy Erottajalta Eiraan: tiedote
Linja 43 jatkuu Hakuninmaalta Kuninkaantammeen: tiedote
Lähibussin 232 reitti muuttuu Kauniaisissa: tiedote
Linjan 435 reitti muuttuu Askistossa ja Juvanmalmilla: tiedote
Linja 738K siirtyy Vanhaalta Porvoontieltä Lahdentielle: tiedote
Lähibussin 812 reitti muuttuu Kontulassa: tiedote
Linjan 841 reitti jatkuu Söderkullassa, yölinja 841N jatkaa Söderkullasta Nikkilään: tiedote

Koululaislinjoilla ja Tuusulan liikenteessä on siirrytty kesäaikatauluihin jo 4. kesäkuuta (tiedote koululaislinjoistatiedote Tuusulan muutoksista). Myös U-linjoilla kesäaikatauluihin on siirrytty pääosin 4. kesäkuuta.

Huomioi myös: Bussit kulkevat kesäliikenteessä poikkeusreiteillä Sipoon Nikkilässä (tiedote)

Muutokset junaliikenteessä

X-junan liikenne lakkaa, ja lisäksi ratatyöt vaikuttavat varhaisaamun ja myöhäisillan liikenteeseen Kirkkonummi-Siuntio-Karjaa-osuudella: tiedote

Huomioi myös: Helsingin ja Pasilan välisen ratapihan kunnostustyöt aiheuttavat suuria poikkeuksia junaliikenteeseen 25.6. alkaen: tiedote

Muutokset raitiovaunuliikenteessä

Raitiovaunulinjat kulkevat kesäliikenteessä 12 minuutin vuorovälillä lukuun ottamatta linjoja 4 ja 10, joilla ajetaan 7,5 minuutin vuorovälein.

Huomioi myös:
Osuudella Pasilan asema - Länsi-Pasila - Nordenskiöldinkatu ei ole raitioliikennettä 25.6.-22.7., ja linjat 2 ja 7 kulkevat poikkeusreiteillä. Linja 2X korvaa raitiovaunuilta poistuvaa osuutta: tiedote

Muutokset metroliikenteessä

Kesäliikenteessä metro ajaa aamusta iltaan runko-osuudella Tapiola-Itäkeskus 3-4 minuutin vuorovälillä. Idän haaroilla sekä Tapiolan ja Matinkylän välisellä osuudella vuoroväli on 7,5 minuuttia. Erillistä ruuhka-ajan tihennettyä vuoroväliä ei siis ole.

Liikennöintiaika sekä ilta- ja viikonloppuliikenteen vuorovälit säilyvät ennallaan.

Muutokset lauttaliikenteessä

Ei suunniteltuja muutoksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johannes Laitila
informaatiosuunnittelija
p. 050 414 0111

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Huomattavia poikkeuksia I, P, K ja N-junille 25.6. alkaen: Osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan24.6.2018 13:30Tiedote

Helsingin ratapihan ensimmäisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 25.6. – 16.7. Työt aiheuttavat poikkeuksia K, N, I ja P-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Pysäkkikuulutuksia testataan neljässä raitiovaunussa keskiviikkona – järjestelmän laajentaminen tavoitteena vielä kesän aikana12.6.2018 12:37Tiedote

HSL testaa raitiovaunujen pysäkkikuulutuksia ensimmäistä kertaa matkustajakäytössä keskiviikosta 13. kesäkuuta alkaen. Kuulutukset ovat käytössä kahdessa nivelvaunussa (vaunujen kylkinumerot 72 ja 99) ja kahdessa uudessa Artic-vaunussa (424 ja 434). Keskiviikkona kuulutuksia on mahdollista kuulla muun muassa linjoilla 2, 3 ja 7.

Märkbara ändringar gällande I, P, K och N-tågen fr.o.m. 25.6. - vissa tåg trafikerar inte dagtid mellan Helsingfors och Böle12.6.2018 12:37Tiedote

Den första etappen av förbättringsarbetet på Helsingfors bangård påverkar HRT:s närtågstrafik 25.6 – 16.7. Arbetet orsakar ändringar gällande K, N, I och P-tågen. Vissa tåg trafikerar inte dagtid mellan Helsingfors och Böle. Avgångsspåren i Böle kan också ändras, så det lönar sig att alltid kontrollera plattformen då man väljer tåg. Nattågen, övriga närtåg och fjärrtågen trafikerar normalt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme