HUS

HUS-yhtymän hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 3.10.2022

Jaa

Yhtymähallituksen kokouksessa jatketaan vuoden 2023 haastavan talousarvioesityksen käsittelyä.

HUS-yhtymäkokous hyväksyi HUSin vuoden 2023 talousarviokehyksen kokouksessaan 7.7.2022. Päätetty vuoden 2023 talousarviokehys oli noin 95 miljoona euroa HUSin esitystä alhaisempi, mikä edellyttää merkittävän sopeuttamisohjelman valmistelua. HUS-yhtymän hallitus käsitteli talousarvion valmistelua 26.9.

Yhtymähallitukselle esitetään 3.10. kokoukseen päätettäväksi toimenpiteitä, joilla HUS-yhtymän vuoden 2023 talousarvioesitys valmistellaan nollatulokseen. Talousarvion tulee olla tasapainossa, jotta HUS voi toteuttaa ne investoinnit, joita erikoissairaanhoidon ja vaativan erikoissairaanhoidon palveluiden tuottaminen vaatii vuodesta 2023 eteenpäin. Keinoja talousarvion sopeuttamiseksi nollatulokseen ovat tuottojen lisääminen ja kustannusten pienentäminen.

Tuottojen lisäämiseksi hallitukselle esitetään asiakasmaksujen korottamista (4 milj. euroa) sekä omaisuuden myyntiä (2,5 milj. euroa).

Näiden lisäksi hallitukselle esitetään toimintoja, joilla HUS-yhtymän kuluja voitaisiin pienentää. Näitä olisivat:

• tulosyksikkökohtaiset tuottavuus- ja säästötoimet (20,2 milj. euroa)
• ICT-kulujen vähentäminen siten, että ne eivät heikennä potilasturvallisuutta, tietoturvaa tai tietosuojaa (18,0 milj. euroa)
• yksittäisiin kokonaisuuksiin kohdistuvat kustannussäästöt kuten oman tutkimusmäärärahan leikkaaminen, kehityshankkeiden puolittaminen tai henkilöstöetuuksien pienentäminen (20,5 milj. euroa)
• HUSin palveluverkoston ja sairaaloiden profilointi, kuten päivystysverkoston supistaminen ja Raaseporin sairaalan uudelleenorganisointi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa (18,1 milj. euroa)
• peruspääoman koron maksamisen jäädyttäminen vuoden 2023 ajaksi (11,7 milj euroa)
Esitettävien toimenpiteiden yhteisvaikutus on noin 95 miljoonaa euroa. Esitettävät toimenpiteet eivät saa vaarantaa potilasturvallisuutta ja henkilöstöön kohdistuvia toimia pyritään välttämään.
Ylimääräinen kokous pidetään 3.10.2022 klo 8.30. Talousarviota ja -suunnitelmaa käsitellään myös 24.10. ja 14.11. pidettävissä HUS-yhtymän hallituksen kokouksissa, ja HUSin yhtymäkokous päättää vuoden 2023 talousarviosta joulukuussa.


Lisätietoja
- HUS-yhtymän hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, puh. 040 504 5851
- toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi 
- talousjohtaja Jari Finnilä, HUS, etunimi.sukunimi@hus.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme