HUS

HUSin hallituksen päätökset 10.5.2021: Jorviin tulossa uusi 230 miljoona euron osastorakennus

Jaa

Määräaikainen johtaja parantamaan hankintatoimen valvontaa.

Jorvin uudisrakennus käyttöön vuonna 2026

HUSin hallitus hyväksyi Jorvin sairaalaan tulevan uuden osastorakennuksen hankesuunnitelman. Investoinnin enimmäishinta on 230 miljoonaa euroa, jota esitetään valtuuston hyväksyttäväksi. Uusi osastorakennus korvaa nykyiset Jorvin sairaalan aikuisten vuodeosastot, lasten vuodeosastot ja lasten poliklinikan sekä HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamisen tilat. Myös Jorvin sairaalassa tapahtuva synnytystoiminta, joka tällä hetkellä toimii suurelta osin vuokratiloissa Espoon sairaalassa, siirtyy uuteen rakennukseen.

Vuonna 2026 käyttöön otettava rakennus sijoittuu nykyisen kantasairaalan viereen ja sen alta puretaan lasten vuodeosastojen ja vastaanottojen sekä yhteispoliklinikan keuhko- ja neurovastaanottojen tilat. Samalla myös koko Jorvin sairaalan pääsisäänkäynti siirtyy uudisrakennuksen puolelle.

Lisätietoja:
Hankejohtaja Pekka Lahdenne, pekka.lahdenne(at)hus.fi
Kehittämisjohtaja Tomi Kauppinen, tomi.kauppinen(at)hus.fi

Hankintavelan purkaminen uuden johtajan työnä

HUSin hallitus päätti perustaa HUSin Yhtymähallintoon määräaikaisen johtajan viran. Uuden johtajan tehtävänä on parantaa hankintatoimen valvontaa. Tehtävään nimettävä johtaja ohjaa ja valvoo kuntayhtymän hankintatoimen kokonaisuutta ja huolehtii erityisesti siitä, että kertynyt hankintavelka puretaan mahdollisimman nopeasti.

Hallitus kehotti toteuttamaan rekrytoinnin mahdollisimman nopeasti. Tehtävä on määräaikainen ja kestää vuoden 2022 loppuun.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen (yhteydenotot toimitusjohtajan assistentti Kaarina Heikinheimo, s-posti kaarina.heikinheimo(at)hus.fi)

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

FINENTRY-palvelu sujuvoittaa maahantuloa – uudet ominaisuudet myös jalkapallon EM-kisakävijöiden hyödynnettävissä11.6.2021 15:22:37 EEST | Tiedote

FINENTRY-palvelu opastaa pandemian aikana Suomeen saapuvia sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. Ulkomailta Suomeen palaavat jalkapallon EM-kisaturistit sekä muut Suomeen ulkomailta saapuvat saavat FINENTRY-palvelun kautta ajankohtaiset toimintaohjeet sekä tilannekohtaisen ohjauksen koronavirusnäytteenottoon. Koronavirustestauksilla voi lyhentää omaehtoista karanteenia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme