HUS

HUSin kuvantamistoimintojen Apotti-käyttöönotto edennyt odotetusti

Jaa

Suurin osa HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoiminnoista siirtyi tänään, 24.4. käyttämään potilastietojärjestelmä Apottia. Kuvantamistoimintoja ovat esimerkiksi röntgen- ja ultraäänitutkimukset.

Käyttöönotto on sujunut pääosin odotusten mukaan. Kymsotealueella aamupäivällä ilmenneiden teknisten ongelmien syyt selkiytyivät päivän aikana ja pääosaan niistä löytyi ratkaisu. Muihin kuvantamisen toimintaa hidastaviin ongelmiin etsitään ratkaisuja viikonlopun aikana. 

Apotin käyttöönoton myötä potilaiden itse tekemät ajanvaraukset siirtyvät Maisa-potilaspalveluun maanantaista 26.4. alkaen. Ajanvaraus vaatii aina kuvantamispyynnön tai -lähetteen. Maisa-potilaspalvelu löytyy osoitteesta www.maisa.fi. Maisaa voivat käyttää kaikki Uudenmaan alueen kuntien asiakkaat, joille on tehty HUSiin kuvantamispyyntö tai -lähete omalta terveysasemalta.  

Perusröntgentutkimuksiin, kuten luuston ja keuhkojen kuvantamiseen, voi edelleen tulla ilman ajanvarausta. 

HUS Diagnostiikkakeskuksessa tehdään vielä yksi pienempi Apotin käyttöönotto toukokuun aikana. Silloin Apottiin liittyvät myös kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen (KFI) sekä kliinisen neurofysiologian (KNF) yksiköt. Tällä ei ole vaikutusta potilaisiin. Lisäksi Eksoten alueen kuvantamistoiminnot liittyvät Apottiin myöhemmin tänä vuonna. 

Apotti-järjestelmä otettiin suunnitellusti käyttöön tänään 24.4. myös Helsingin, Kauniaisten ja Keravan terveydenhuollossa, kotihoidossa, iäkkäiden palveluissa ja päihdehuollossa. 

Lue myös: Apotti käyttöön HUS Diagnostiikkakeskuksessa

Taustaa  

HUSissa on käynnissä laaja potilas- ja asiakastiedon hallintaa koskeva toiminnanuudistus. Uusi, yhdenmukaisempi tapa kirjata ja hyödyntää tietoa parantaa laatua ja vahvistaa potilasturvallisuutta. Merkittävän kehityshankkeen mahdollistaa siirtyminen uuteen Apotti-potilastietojärjestelmään kaikissa HUSin yksiköissä kevääseen 2021 mennessä. Apotin myötä HUSin asiakkaille on avautunut myös uusi sähköisen asioinnin potilaspalvelu, Maisa.  

Apotti-järjestelmä on otettu HUSissa käyttöön kolmessa eri vaiheessa: marraskuussa 2018, helmikuussa 2020 ja lokakuussa 2020. HUS Kuvantaminen ottaa Apotti-järjestelmän käyttöön viimeisenä yksikkönä keväällä 2021.  

Maailmalla lähes 500 sairaalassa käytössä olevan Epic-pohjaisen järjestelmän toimittaa HUSille Oy Apotti Ab. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot medialle:

Lasse Lehtonen
diagnostiikkajohtaja
HUS Diagnostiikkakeskus
haastattelupyynnöt tekstiviestillä puh. 050 427 2468

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme