HUS

HUSin potilaille lähtenyt turhia tekstiviestejä

Jaa

Torstaiaamuna 22.10. tapahtuneen inhimillisen virheen vuoksi on HUSista lähtenyt potilaille ylimääräisiä tekstiviestejä. Ajanvarauksia koskevia muistutusviestejä on mennyt hieman yli 7000 henkilölle

Tekstiviestejä koskeva virhe liittyy potilastietojärjestelmä Apotin 31.10. tapahtuvaa käyttöönottoa edeltävään ajanvaraustietojen automaattikonversioon. Sen aikana siirretään potilaiden ajanvaraustietoja automaattisesti vanhasta Uranus-järjestelmästä uuteen potilastietojärjestelmä Apottiin.

Oy Apotti Ab:ssa tapahtuneen inhimillisen virheen vuoksi järjestelmä lähetti sinne tallennettuja ajanvarauksia koskevan muistutusviestin tiedonsiirron yhteydessä potilaille. Tekstiviestin on saanut yli 7000 HUSin potilaana olevaa henkilöä, jotka ovat antaneet luvan tekstiviestien lähettämiseen. Muistutusviestejä ovat saaneet myös asiakasportaali Maisan käyttäjät.

Muistutusviestit koskevat todellisia ajanvarauksia ja suurimmassa osassa viesteistä on niiden sisältö siten ollut oikea. Joissakin viesteissä päivämäärä ja kellonaika ovat oikein, mutta hoitopaikka on väärä. Potilas voi tarkistaa oikeat tiedot postitse tulleesta kutsukirjeestä. Kutsu saattanut tulla jo kuukausia aikaisemmin. Jos kutsua ei enää löydy, tiedot voi tarkistaa ottamalla yhteyttä hoitavaan yksikköön.

HUS pahoittelee tapahtunutta virhettä ja varmistaa, että virheestä huolimatta potilaat pääsevät hoitoon oikeaan aikaan.

Lisätiedot:

Teppo Heikkilä, hallintoylilääkäri, HUS,
teppo.heikkila(at)hus.fi, 040 149 5017

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme