Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Hypo julkistaa talouskatsauksen perjantaina 12.1.2018 klo 0:01

Jaa

Ennakkotiedote Hypon Talouskatsauksesta 1/2018: Suomen kasvu saa yhä vauhtia lamakuopasta ja maailman talouden tuulista

Perjantaina julkistettava Hypon Talouskatsaus 1/2018 ennustaa, että Suomen talous jatkaa viime vuonna alkanutta yllättävää vauhtia. Kasvun esteet ovat näkyvissä, mutta eivät nujerra nousua – vielä. Aktiivimalli auttaa ja ahdistaa: poliittinen riski realisoituu, mutta synkintä olisi uudistuksen romuttaminen ilman korjauspakettia sosiaaliturvaan. Kasvu saa yhä vauhtia laman aikana syntyneestä syvästä kuopasta eli matalasta lähtötasosta sekä maailman talouden vahvasta vedosta. Talousennusteita korjataan korkeammalle liki kaikkialla.

Menetetty vuosikymmen kurotaan umpeen, kun koti- ja ulkomainen kysyntä tukee taloutta ja kaikki päätoimialat kasvavat.

Suomen Hypoteekkiyhdistys & Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Juhana Brotherus, pääekonomisti
puhelin (09) 228 361 tai 050 3849 479, juhana.brotherus@hypo.fi

Juha Lappalainen, viestinnän asiantuntija
puhelin 0400 961 087, juha.lappalainen@hypo.fi

Suomen Hypoteekkiyhdistys on Suomen vanhin valtakunnallinen ja yksityinen luottolaitos, perustettu 1860. Hypo-konserni on kaikista pankki- ja vakuutusyhtiöistä riippumaton, jäsentensä omistama keskinäinen yhtiö, joka on erikoistunut toiminnassaan pelkästään asuntorahoitukseen. Konserniin kuuluu myös vuonna 2002 perustettu talletuspankki, Suomen AsuntoHypoPankki Oy.

Osavuosikatsauksen 1.1.–30.9.2017 mukaan Hypo-konsernin tase oli 2,6 miljardia euroa, ydinvakavaraisuus 13,0 %, luottokanta 2,1 miljardia euroa, talletukset 1,3 miljardia euroa, järjestämättömät luotot 0,13 % ja liikevoitto 4,9 miljoonaa euroa. Asiakkaita konsernilla on yli 28 000.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Yrjönkatu 9 A
00101 HELSINKI

09 228 361http://www.hypo.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme