If Vakuutus

If tutki: Vältä vappuna ”nakit ja muusi”- sekä rasvapalot – katso video testistä

Jaa

Jos paistat kotona munkkeja vapun kunniaksi, on kuuman rasvan kanssa syytä olla varovainen. Rasvapaloa ei saa koskaan sammuttaa vedellä, katso havainnollistava video Ifin testitilanteesta.

Kodin tulipalo syttyy useimmiten keittiössä ruoanlaiton yhteydessä. Pelastusalan ammattilaiset kutsuvat liedelle unohtuneesta ruoasta aiheutuneita paloja ”nakit ja muusi” -paloiksi.

- Keittiöpaloista aiheutuu useimmiten savuvahinkoja ja pahimmillaan harvinainen totaalipalo, jossa koko koti tuhoutuu asuinkelvottomaksi, kertoo omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Laura Utunen.

Kiire, huolimattomuus, monien asioiden tekeminen yhtä aikaa lisäävät riskejä unohtaa ruoka liedelle tai jotain palavaa lähistölle. Yksi tyypillinen syy keittiön vaaratilanteille on alkoholi. Uunia ja liettä ei tulisi koskaan käyttää juopuneena, sillä humalatila sekä alentaa huomiointikykyä että voi myös saada kokkaajan nukahtamaan kesken kaiken.

- Omalla käytöksellä voi vähentää paloriskejä selvästi, Utunen kommentoi.

Ei koskaan vettä rasvapaloon

Munkkien paistamisen kanssa suomalaiskodeissa osataan olla yleensä varovaisia. Rasvaa on hyvä lämmittää pikkuhiljaa ja lämpötilaa seurata mittarilla.

Katso havainnollistavalta videolta, mitä tapahtui kun testasimme rasvapalon reagoimista veteen turvallisessa testiympäristössä.

- Jos rasva syttyisi palamaan, tulee se tukahduttaa kattilan kannella tai sammutuspeitteellä.  Ei koskaan vedellä. Kuten videolta näkyy, se on todella vaarallista, Utunen muistuttaa.

Vinkit turvalliseen vapun kokkailuun:

  • Älä kokkaa humaltuneena
  • Tarkista palovaroittimien toimivuus
  • Hanki sammutusvälineitä keittiöön ja pidä ne aina käden ulottuvilla
  • Puhdista liesituulettimen suodatin
  • Rasvapalo sammutetaan tukahduttamalla

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Jos video ei näy, katso se täältä. Jos haluatte videotiedoston testitilanteesta itsellenne, ottakaa yhteyttä Henna Nikkariin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Millainen on hyvä kotilatauspiste ja uskaltaako kesämökillä ladata? Näin lataat sähköautosi turvallisesti12.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Sähköautojen yleistyessä myös latauspisteiden tarve kasvaa. Yhä useamman taloyhtiön ja omakotitalon pihassa komeilee oma latauspiste. Reissussa lataaminen hoituu yleisillä latauspaikoilla, mutta myös kaverin mökillä tilapäinen lataaminen voi onnistua, kunhan sähköverkko ja pistokkeet ovat hyvässä kunnossa. Tärkeimmät turvallisen lataamisen säännöt pätevät latasit sähköautoasi missä tahansa.

If tutki: Heinäkuinen lauantai on matkapuhelimelle kohtalokas – pidä huolta puhelimesta kesäfestareilla4.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa matkapuhelimia särkyy ja varastetaan selvästi muita kuukausia enemmän. Parin viime vuoden aikana varkausvahinkoja on tapahtunut alle puolet aiempiin vuosiin verrattuna, mutta alkuvuonna varkaudet ovat jälleen lisääntyneet. Isojen festivaalien ja muiden yleisötapahtumien palatessa rytinällä kesäkalentereihin on syytä olla puhelimen kanssa tarkkana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme