Insinööriliitto IL ry

Insinööriliiton juhlavuoden konsertti perjantaina Kuopiossa

Jaa

Sata vuotta täyttävän Insinööriliiton juhlavuoden yksi päätapahtumista on kuudessa kaupungissa järjestettävä Tulevaisuutta luomassa -hyväntekeväisyyskonserttikiertue. Tulevana perjantaina Olavi Uusivirran ja Diandran tähdittämä kiertue saapuu Kuopion Musiikkikeskukseen.

– Kuuden konsertin tuotoilla tuetaan suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia. Yhteistyökumppanina liitolla kiertueella on Me-säätiö, joka tekee arvokasta työtä lasten ja nuorten syrjäytymisen ja eriarvoistumisen vähentämiseksi, kertoo juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Juhlavuoden konserttikiertueen tuotoilla kerätään varoja säätiön projektiin, jonka tavoitteena on lisätä lasten teknistä osaamista arjessa.

– Juhlavuosi rohkaisee muutenkin nuoria kiinnostumaan insinöörikoulutuksesta ja sen antamista mahdollisuuksista, Ahtola sanoo.

Konserteissa esiintyvät Uusivirran ja Diandran lisäksi SuomiLOVE-ohjelmasta tuttu Osmo Ikonen ja nuori laulaja-lauluntekijä Ida Elina, joka yhdistää kanteleensoitolla modernia popia ja perinnemusiikkia.

Juhlavuoden konserteissa esitetään musiikin ohessa dokumenttielokuva, jossa neljän erilaisen insinöörin elämäntarinan ja Insinööriliiton historiaa kirjoittavan Sampsa Kaatajan kerronnan kautta katsoja saa läpileikkauksen liiton ja ammattikunnan historiasta.

– Juhlavuoden tavoite on rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja avata insinöörien maailmaa sekä työn monipuolisuutta laajalle yleisölle. Harva edes huomaa, kuinka monella elämänalueella aivan tavallisten insinöörien työ ja kädenjälki näkyvät jokapäiväisessä arjessa, Ahtola sanoo.

Tulevaisuutta luomassa -konsertti alkaa perjantaina 26.4. kello 18 Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme