Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jarrua hallituksen yksityistämisinnolle

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL perää maan hallitukselta malttia julkisten palvelujen yksityistämisessä. Ajankohtainen esimerkki hallituksen ideologisesta markkinauskosta on rautatiealan uudistuslinjaukset ja VR:n pilkkomisaikeet.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korostaa, että yksioikoinen suomalaisten yhteisten palvelujen ja omaisuuden huutokauppaaminen markkinoille ei ole yhteiskunnan kustannusten kannalta oikea tapa kehittää palveluja. Olisi edettävä maltilla, tiedostaen mahdollisuuksien lisäksi myös riskit ja varautuen huolella sudenkuoppien välttämiseen.

Näyttää siltä, että sosiaali- ja terveydenhuollon laajan markkinaehtoistamisen kohdattua perustuslaillisia ongelmia, on hallituksella kova into pörssittää entistä suuremmalla innolla kuljetussektorin peruspalveluja, joihin rautatieala olennaisena osana kuuluu. VR on kansainvälisten selvitysten mukaan Euroopan kärkeä, tätä ei pidä tärvellä muutoksella, jatkaa Niemi-Laine.

JHL on Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL:n kautta mukana SAK:n kuljetusliittojen yhteisessä rintamassa vastustamassa hallitsematonta rautatiealan myllertämistä, toteaa Niemi-Laine lopuksi.

Lisätietoja:

- puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772
- neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 728 9046

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n 220 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme