Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

JHL:n lakko vaikuttaa kaupungin palveluihin usealla toimialalla

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut järjestävänsä poliittisen lakon 22.–23.10. Lakko vaikuttaa Helsingin kaupungin toimialojen ja liikelaitosten palveluihin.

Lakko alkaa maanantaina 22.10. klo 00.00 kestää tiistaihin 23.10. klo 24.00 saakka ja se vaikuttaa kaupungin siivous- ja kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuritoimessa.

Lakko vaikuttaa myös koulujen ja päiväkotien ruoka- ja siivouspalveluhin. Sosiaali- ja terveystoimen palveluihin lakko ei vaikuta suoraan, mutta työtaistelu saattaa aiheuttaa niissä paikallisia häiriötä.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla lakko voi vaikuttaa joihinkin toimintoihin. Kirjastot, nuorisotalot ja museot eivät kuulu lakon piiriin.

Kaupungin verkkosivuilla julkaistussa uutisessa on tietoja lakon vaikutuksista eri palveluihin. Uutisessa on linkit toimialojen sekä Palvelukeskus Helsingin ja Palmian omiin uutisiin, joissa tarkemmin lakon vaikutuksista:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/lakolla-vaikutuksia-kaupungin-palveluihin

På svenska: https://www.hel.fi/uutiset/sv/kaupunginkanslia/strejk-paverkar-stadens-service-inom-flera-sektorer

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 0505933426

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme