Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

JHL:n lakko vaikuttaa kaupungin palveluihin usealla toimialalla

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut järjestävänsä poliittisen lakon 22.–23.10. Lakko vaikuttaa Helsingin kaupungin toimialojen ja liikelaitosten palveluihin.

Lakko alkaa maanantaina 22.10. klo 00.00 kestää tiistaihin 23.10. klo 24.00 saakka ja se vaikuttaa kaupungin siivous- ja kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuritoimessa.

Lakko vaikuttaa myös koulujen ja päiväkotien ruoka- ja siivouspalveluhin. Sosiaali- ja terveystoimen palveluihin lakko ei vaikuta suoraan, mutta työtaistelu saattaa aiheuttaa niissä paikallisia häiriötä.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla lakko voi vaikuttaa joihinkin toimintoihin. Kirjastot, nuorisotalot ja museot eivät kuulu lakon piiriin.

Kaupungin verkkosivuilla julkaistussa uutisessa on tietoja lakon vaikutuksista eri palveluihin. Uutisessa on linkit toimialojen sekä Palvelukeskus Helsingin ja Palmian omiin uutisiin, joissa tarkemmin lakon vaikutuksista:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/lakolla-vaikutuksia-kaupungin-palveluihin

På svenska: https://www.hel.fi/uutiset/sv/kaupunginkanslia/strejk-paverkar-stadens-service-inom-flera-sektorer

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 0505933426

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme