Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

JHL:n lakko vaikuttaa kaupungin palveluihin usealla toimialalla

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut järjestävänsä poliittisen lakon 22.–23.10. Lakko vaikuttaa Helsingin kaupungin toimialojen ja liikelaitosten palveluihin.

Lakko alkaa maanantaina 22.10. klo 00.00 kestää tiistaihin 23.10. klo 24.00 saakka ja se vaikuttaa kaupungin siivous- ja kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuritoimessa.

Lakko vaikuttaa myös koulujen ja päiväkotien ruoka- ja siivouspalveluhin. Sosiaali- ja terveystoimen palveluihin lakko ei vaikuta suoraan, mutta työtaistelu saattaa aiheuttaa niissä paikallisia häiriötä.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla lakko voi vaikuttaa joihinkin toimintoihin. Kirjastot, nuorisotalot ja museot eivät kuulu lakon piiriin.

Kaupungin verkkosivuilla julkaistussa uutisessa on tietoja lakon vaikutuksista eri palveluihin. Uutisessa on linkit toimialojen sekä Palvelukeskus Helsingin ja Palmian omiin uutisiin, joissa tarkemmin lakon vaikutuksista:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/lakolla-vaikutuksia-kaupungin-palveluihin

På svenska: https://www.hel.fi/uutiset/sv/kaupunginkanslia/strejk-paverkar-stadens-service-inom-flera-sektorer

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 0505933426

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Työttömyysaste pieneni kaikilla Helsingin asuinalueilla19.6.2019 11:33:00 EESTTiedote

Helsingin työttömyysaste oli vuoden 2018 lopussa 9,2 prosenttia. Työttömyysaste pieneni vuoden takaisesta reilulla prosenttiyksiköllä. Työttömyysaste laski kaikissa Helsingin suurpiireissä. Eniten pudotusta oli korkeimman työttömyysasteen alueella Itäisessä suurpiirissä. Vähiten työttömyysaste laski Eteläisessä suurpiirissä. Työttömyysasteet vaihtelevat Helsingin isoissa suurpiireissä Eteläisen 5,8 prosentin ja Itäisen 13,4 prosentin välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme