Lasten Keskus

Jukka Itkosen uudet runot tuovat terveiset ulapalta

Jaa

Suositun kirjailijan uusi lastenrunokirja liikkuu laineilla ja vie kesäisiin tunnelmiin.

Jukka Itkonen ja Camilla Pentti (kuvitus): Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä
Jukka Itkonen ja Camilla Pentti (kuvitus): Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä

 

Jukka Itkosen uutuusteos Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä (Lasten Keskus) tarjoilee nimensä mukaisesti runoja, joissa ollaan vesillä ja haistellaan suolaisia tuulia. Satoja miljoonia vuosia vanha trilobiitti, onnellinen onkimies sekä sadepisaroiden laaja suku tuovat terveiset ulapalta Itkosen lämpimän humoristiseen ja oivaltavaan tyyliin.

Uusien runojen matkassa liikutaan järvillä, merillä, lammilla, puroilla ja lähteillä. Joskus on tyyntä, joskus taas saapuvat matalapaineet. – Sellaistahan elämä on. 

Vaan mitä kaikkea vesillä tapahtuu, sitä ei kai tiedä kukaan muu yhtä hyvin kuin merimies sekä laivakoira, -kissa ja papukaija ja tietenkin Merirosvo Piippu-Pinkerton. Valloittavan runokokoelman on kuvittanut palkittu Camilla Pentti. Tekijäparilta on ilmestynyt aiemmin yhteisteokset Aprillipäivä (2017), Tiira tiiraa tiiraa (2016) ja Kaikki hyvin kasvimaalla (2014).

Kerran meritähti
kävelemään lähti,
kiersi ympyrän ja
tuli takaisin.

Tuumi, että merenpohjaa
vähän lakaisin.

 

Jukka Itkonen on rakastettu ja palkittu kirjailija, jolla on laaja ja monipuolinen tuotanto. Hänen leikittelevät ja elämäniloiset tekstinsä ovat monenikäisten suosikkeja. Vuosi 2021 on Itkoselle juhlavuosi, sillä hän täyttää 70 vuotta lokakuussa.

Camilla Pentti on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on palkittu Rudolf Koivu -palkinnolla. 

 

Jukka Itkonen: Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-346-1
42 s. | Kl L82.2

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jukka Itkonen ja Camilla Pentti (kuvitus): Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä
Jukka Itkonen ja Camilla Pentti (kuvitus): Terveiset ulapalta – Runoja vesiltä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

70-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä runoilija Jukka Itkonen: ”Elämän pitää olla mielenkiintoista ja kirjoittamisen etenkin, että siitä nauttii joka päivä.”7.10.2021 16:15:00 EEST | Tiedote

Suositun runoilijan merkkivuotta juhlistetaan Kultapöllö-kokoelmalla, jossa on yksissä kansissa Jukka Itkosen suosituimpia lastenrunoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Tuottelias kirjailija on kirjoittanut kokoelmaan myös uusia runoja: ”Kirjoittamalla olen yrittänyt ottaa selvää, mikä tämä maailma on, hyvin tietäen, että se riippuu siitä, mistä suunnasta sitä katsoo.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme