HUS

Julkisen alan unioni JAU:n lakko voi ruuhkauttaa HUSin potilashoitoa

Jaa

Varautumisesta huolimatta voi HUSin potilashoito ruuhkautua tiistaina 3.5., kun julkisen alan lakko alkaa. Ruuhkautuminen voi näkyä erityisesti puhelin- ja aulapalveluissa.

Tiistaina 3.5. alkava ja viikon kestävä Julkisen alan unioni JAU:n lakko vaikuttaa HUSin sisäisiin tukipalveluihin ja HUSin yhteistyökumppaneille tuottamiin tukipalveluihin.

Lakon ulkopuolelle on rajattu tehtävät, jotka voivat aiheuttaa potilaiden hengen, terveyden, turvallisuuden tai omaisuuden vaarantumisen. Lakkoon on varauduttu ennakolta, mutta valmistautumisesta huolimatta lakon vaikutukset voivat näkyä potilaille ja heidän omaisilleen. Muun muassa puhelin- ja aulapalveluissa voi olla ruuhkaa tai viivettä.

Kiireettömiä leikkauksia ja toimenpiteitä saatetaan joutua perumaan välinehuollon rajallisen henkilöstömäärän vuoksi. Jos potilas ei ole saanut HUSista tietoa ajanvarauksen peruutuksesta tekstiviestillä tai puhelimitse, hän voi saapua vastaanotolle normaalisti. HUSin internetsivuille hus.fi/lakko on koottu tietoa työtaistelujen vaikutuksista potilaiden hoitoon ja ohjeita potilaille.

HUS on neuvotellut järjestöjen kanssa lakon ulkopuolelle rajattavista palveluista, mutta HUS ei ole neuvotteluosapuoli työmarkkinasopimusneuvotteluissa.

Pahoittelemme työtaistelutoimenpiteiden aiheuttamaa häiriötä toiminnassamme.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme