Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistoon 302 uutta aloituspaikkaa vuonna 2021

Jaa

Jyväskylän yliopisto lisää 302 uutta aloituspaikkaa vuonna 2021 alkaen lähes 30 eri hakukohteeseen.

268 aloituspaikan lisäys toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön koulutus- ja osaamistason nosto-ohjelman rahoituksella, loput muulla rahoituksella. Kaikkiaan yliopistoon valitaan enintään noin 3400 opiskelijaa vuonna 2021.

– Saamme laajennuksiin yhteensä lähes 12 miljoonan euron lisärahoituksen vuosina 2021–2024. Lisärahoitus mahdollistaa esimerkiksi tarvittavan lisähenkilöstön rekrytoinnin, vararehtori Marja-Leena Laakso kertoo.

Lisäaloituspaikat kohdennetaan erityisesti aloille, joilla on valtakunnallisesti ja alueellisesti työvoimatarvetta sekä jotka kytkeytyvät yliopiston strategiaan.

Eniten aloituspaikkoja lisätään tietojärjestelmätieteeseen, 80 paikkaa. Merkittävä lisäys on myös avoimen väylän kautta haettavaan kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmaan, 20 paikkaa.

Samalla vahvistettiin 50 aloituspaikan avaaminen uuteen DI-koulutukseen, eli tieto- ja ohjelmistotekniikan kandidaatti- ja diplomi-insinööriohjelmaan sekä 20 aloituspaikkaa uuteen Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen varhaiskasvatuksen kandidaattikoulutukseen.

Lista aloista ja paikkalisäyksistä (pdf)

Lisätietoja

Marja-Leena Laakso

Vararehtori

marja-leena.laakso@jyu.fi, +358408054024 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kehitteillä nopea röntgensäteilyyn perustuva virus-solu -vuorovaikutusten kuvantamismenetelmä – tutkittavana myös pandemiaa aiheuttava koronavirus  15.10.2020 14:07:13 EESTTutkimus

Lääketieteellisessä tutkimuksessa kohdennetaan parhaillaan merkittäviä voimavaroja viruslääkkeiden ja virusvälitteisten syöpähoitojen kehittämiseen. Dosentti Maija Vihinen-Ranta Jyväskylän yliopistosta ja Nanotiedekeskuksesta johtaa tutkimusta, jonka tavoitteena on selvittää pehmeään röntgensäteilyyn perustuvan mikroskopian avulla virusten aiheuttamia solutason muutoksia ja kehittää saadun tiedon avulla uusia virushoitoja. Horizon 2020 -hankkeen kokonaisrahoitus on 5,6 miljoonaa euroa vuosille 2021-2024, josta Jyväskylän yliopiston osuus on reilut 830 000 euroa.

Suomalaisilla nuorilla urheilijoilla esiintyy enemmän kuukautiskierron häiriöitä kuin ei-urheilijoilla14.10.2020 07:30:00 EESTTiedote

Nuorilla suomalaisilla urheilijoilla häiriöt kuukautiskierrossa ovat yleisempiä kuin samanikäisillä ei-urheilijoilla, mutta urheilijat kokevat vähemmän kehon painoon kohdistuvaa tyytymättömyyttä kuin ei-urheilijat. Tuoreessa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnassa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin urheiluseuraan kuuluvia, vähintään neljä kertaa viikossa harjoittelevia sekä urheiluseuraan kuulumattomia tyttöjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme