Kainuun ELY-keskus

Kainuun ELY-keskus on antanut lausunnon Hietavaaran tuulivoimapuiston YVA-ohjelmasta

Jaa

Wpd Finland Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Puolangan kunnan kaakkoisosaan, Hietavaaran alueelle. Hankealueelle suunnitellaan enintään 18 tuulivoiman rakentamista. Kainuun ELY-keskus on antanut lausunnon osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja ympäristövaikutusten arviointisuunnitelmasta Hietavaaralle suunniteltavasta tuulivoimapuistohankkeesta.

Hietavaara, Puolanka. Kuva: Sijaintikartta, paikkatietoikkuna.fi
Hietavaara, Puolanka. Kuva: Sijaintikartta, paikkatietoikkuna.fi

Wpd Finland Oy suunnittelema hankealue kattaa noin 1 800 hehtaarin laajuisen pinta-alan. Tuulivoimapuistohanke muodostuu hankealueesta ja tarkasteltavasta sähkönsiirtoreitistä. Alustavien suunnitelmien mukaan tuulivoimapuistossa tuotettu sähkö siirretään valtakunnanverkkoon hankealueelta Seitenoikean sähköasemalle rakennettavan voimajohdon kautta. 

Kainuun ELY-keskus on laatinut yhteysviranomaisen lausunnon Puolangan Hietavaaran tuulivoimapuisto -hankkeen YVA-suunnitelmasta. ELY-keskukselle toimitettiin ensimmäisen kuulemisen aikana 20 lausuntoa ja 7 mielipidettä. Toisen kuulemisen aikana saatiin 3 lausuntoa, 1 lausunnon täydennys sekä 8 mielipidettä. 

Lausunnon yhteenvedossa ELY-keskus toteaa muun muassa, että hankkeeseen liittyvissä suunnitelmissa ja selvityksissä tulee huomioida etenkin ihmisiin kohdistuvat vaikutukset sekä hankkeiden yhteisvaikutuksetHietavaaran tuulivoimapuistoalueen läheisyyteen on suunnitteilla muitakin hankkeita.  

Tuulivoimahankkeissa melu ja maisema ovat merkittävimmät ihmisiin kohdistuvat haitat ja näitä haittoja käsitellessä on kuunneltava asukkaita. Hietavaaran alue sijoittuu Kainuun vaarajaksolle. Maisemallisia ja muita ympäristöhaittoja tulee tarkastella alueen erityisluonne ja käyttötarkoitus huomioiden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

YVA-menettelyn yhteysviranomainen Kainuun ELY-keskus
ympäristöasiantuntija Jenni Väisänen
p. 0295 023 012, jenni.vaisanen@ely-keskus.fi

Kuvat

Hietavaara, Puolanka. Kuva: Sijaintikartta, paikkatietoikkuna.fi
Hietavaara, Puolanka. Kuva: Sijaintikartta, paikkatietoikkuna.fi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuun TE-toimiston johtajaksi on valittu Pauli Piilma17.1.2022 15:41:56 EET | Tiedote

Kainuun TE-toimiston johtajan virkaan on valittu OTK, varatuomari Pauli Piilma. Virka on määräaikainen ja valinta on tehty 31.12.2024 saakka. Piilma aloittaa tehtävässä 1.2.2022. Piilmalla on pitkä kokemus organisaatioiden johtamisesta sekä muutosjohtamisesta. Hän on toiminut muun muassa kunnanjohtajana, Finnveran eri tehtävissä (viimeisimmäksi aluejohtajana) sekä TE-keskuksen johtajana vastaten mm. TE-toimistojen ohjauksesta ja valvonnasta. Piilma siirtyy uuteen tehtäväänsä Kajaanin ammattikorkeakoulun projektipäällikön tehtävästä. TE-toimiston johtaja vastaa TE-toimiston palveluiden tuloksellisuudesta ja palvelulupauksen täyttämisestä, strategisesta johtamisesta, sidosryhmäyhteistyöstä, resurssien kohdentamisesta kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti tuloksellisuutta edistävällä tavalla sekä muutosten toimeenpanosta. Viran sijoituspaikka on Kajaani. Työ- ja elinkeinopalvelut (TE-palvelut) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalaan kuuluva, työnantajia ja työnhakijoita palvel

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme