Espoon kaupunki - Esbo stad

Kannusilta on tehty kestämään - STT INFO KUVA

Jaa

Espoon kaupunki haluaa Espoo 550 -juhlavuonna lahjoittaa kaupunkilaisille jotakin pysyvää eli Kannusillan kestävän ja pitkäikäisen kiviholvisillan. Espoon keskuksessa sijaitseva Kannusilta valmistui jo heinäkuussa, mutta avattiin juhlallisine nauhanleikkauksineen Espoo-päivänä, elokuun 27. päivä. Juhlavuoden teema on myös silta. Silta, joka kuroo yhteen eri kulttuurit ja sukupolvet ja on kaari historiasta nykypäivään.
KANNUSILTA ON TEHTY KESTÄMÄÄN

Kannusilta valittiin 550-juhlavuoden rakennushankkeeksi historiallisen sijaintinsa takia; Espoon tuomiokirkon ja hallinnollisen keskuksen välittömässä läheisyydessä.

- Siltatyypiksi valitsimme kiviholvisillan sen pitkäikäisyyden vuoksi. Tällaisen sillan elinkaari on aivan eri luokkaa kuin nykyaikaisten siltojen, toteaa siltaidean isä, projektipäällikkö Juha Saarikoski Espoon teknisestä keskuksesta.
 
Vuonna 1777 rakennettiin Espoossa Mankinjoen yli kiviholvisilta, joka on Suomen vanhin edelleen käytössä oleva silta.

Koska kiviholvisiltoja rakennettiin Suomessa viimeksi 1950-luvulla, kaivettiin Kannusillan suunnittelun yhteydessä vanhoja suunnitelmia Tiehallinnon ja Ratahallintokeskuksen arkistoista sekä tutkittiin Tampereen teknillisen yliopiston kivirakenteiden mitoitusta koskevia julkaisuja.

Kiviholvisillan suunnitteli diplomi-insinööri Jussi Luokkakallio SITO Oy:stä. Hän piti suunnittelua haastavana tehtävänä jo sen historiallisen luonteen vuoksi. Myös siksi, että uutta tekniikka käytettiin sillan mittatarkassa toteutuksessa.

Sillan jokaisesta, noin 700 kivestä tehtiin kolmiulotteisen mallinnuksen avulla mittakuva, jonka mukaan louhintapaikalla kivet sahattiin viiden millimetrin toleranssilla suunniteltuihin mittoihin. Valmiiksi sahatut kivet tuotiin rakentamisjärjestyksessä työmaalle ja juotettiin asennuslaastilla paikoilleen.

Silta avattiin Espoo-päivänä juhlallisesti Nino Rotan 'La Stradan' soidessa. Nauhanleikkaukseen osallistuivat muun muassa Espoon piispa Mikko Heikka , kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen , teknisen toimen johtaja Olavi Louko , kaupungininsinööri Martti Tieaho ja toimitusjohtaja Rauno Honkala H&P Infra Oy:stä.

Lopuksi juhlahevoset avasivat sillan virallisesti liikenteelle.


Lyhyesti Kannusillasta:
Rakennuttaja: Espoon tekninen keskus
Suunnittelu: SITO Oy
Urakointi: H&P Infra Oy
Kustannukset: silta ja siihen liittyvät katutyöt: n. 1,5 milj. €
Yksiaukkoinen kiviholvisilta
Sillan alle jäävä vapaa aukko 10 m leveä
Siltakannen leveys on yhteensä 8 m, josta kevyen liikenteen väylä 3 m ja ajorata 5 m
Kevyen liikenteen väylä sijaitsee ylävirran puolella eli lähempänä kirkkoa
Silta on Taivassalon punagraniittia, holvin ja reunapalkkien pinta poltettua graniittia ja muurien lohkottua graniittia.
Sillan kaide on maalattua terästä.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Juha Saarikoski puh. 050 413 0841
Espoon keskuksen projektinjohtaja Torsti Hokkanen puh. 050 413 2163


Painokelpoiset 300 dpi:n kuvat liitetiedostossa. (Klikkaa STT Info portaalissa Kuva -välilehteä)
Kuvat 1-6: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva.
Kuvat: Kannusilta_0093b_Petri.jpg, Kannusilta_0517.jpg Kannusilta_0530.jpg, Kannusilta_0100_Petri.jpg Espoon kaupunki.

Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen.

Kuva ylhäällä:
Juhlahevoset avasivat sillan liikenteelle. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Painokelpoinen kuva liitetiedostossa.

Pieni kuva ylinnä:
Kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen nauhaa leikkaamassa. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Painokelpoinen kuva liitetiedostossa.Kuvat

Juhlahevoset avasivat sillan liikenteelle. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. 
Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva ei suuren koonsa vu
Juhlahevoset avasivat sillan liikenteelle. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva ei suuren koonsa vu
Lataa
Projektipäällikkö Juha Saarikoski ja diplomi-insinööri Jussi luokkakallio. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. 
Kuvat ovat painokelpoi
Projektipäällikkö Juha Saarikoski ja diplomi-insinööri Jussi luokkakallio. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Kuvat ovat painokelpoi
Lataa
Kannusilta, Espoo
Kannusilta, Espoo
Lataa
Kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen nauhaa leikkaamassa.Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. 
Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva ei suu
Kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen nauhaa leikkaamassa.Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva ei suu
Lataa
Kannusilta, Espoo
Kannusilta, Espoo
Lataa
Kannusilta, Espoo
Kannusilta, Espoo
Lataa
Kaupungininsinööri Martti Tieaho toivotti yleisön tervetulleeksi. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. 
Kuvat ovat painokelpoisia. Jos
Kaupungininsinööri Martti Tieaho toivotti yleisön tervetulleeksi. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Kuvat ovat painokelpoisia. Jos
Lataa
Kannusillan avaus houkutteli paikalle satamäärin Espoolaisia.Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. 
Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva
Kannusillan avaus houkutteli paikalle satamäärin Espoolaisia.Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva
Lataa
Kannusilta, Espoo
Kannusilta, Espoo
Lataa
Espoon piispa Mikko Heikka siunasi Kannusillan. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. 
Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva ei suuren koo
Espoon piispa Mikko Heikka siunasi Kannusillan. Kuva: Jakke Nikkarinen/STT Info Kuva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia julkaistaessa pyydämme mainitsemaan lähteen: kuvaajan nimi ja STT Info Kuva. Kuvat ovat painokelpoisia. Jos kuva ei suuren koo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme