Kansainvälinen Rôtisseurs-kilpipäivä 25.9.2015 haastaa suomalaiset ottamaan osaa gastronomian ilotulitukseen
- Kilpipäivä on tapa korostaa järjestöön kuuluvien ravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Vetovastuu tapahtumista on kilpiravintoloilla ja -myymälöillä, mutta itse päivän onnistuminen on kiinni meidän kaikkien hyvää ja laadukasta ruokaa rakastavien suomalaisten, toteaa Suomen Paistinkääntäjät ry:n puheenjohtaja, valtavouti Ari Arvonen.
Maailman ensimmäinen Rôtisseurs-kilpipäivä on noteerattu myös kansainvälisesti. Se starttaa perjantaina 25.9.2015 aamiaistilaisuudella luksushotelli Intercontinental Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa ja kiertää päivän aikana kymmenien maiden kautta maapallon ympäri päättyen cocktail-tilaisuuteen ylellisessä Little Polynesian Resortissa Cookinsaarilla. Suomi osuu kartalla sopivasti puoleen väliin, joten maailmalla seurataan silmä tarkkana, mitä kilpipäivän synnyinmaassa tapahtuu.
- Suomessa kattaus on monipuolisin: Esimerkiksi Oulussa esitellään ruokakulttuuria eka- ja tokaluokkalaisille ensin nukketeatterin keinoin ja sitten kilpiravintoloiden tarjoamalla yhteislounaalla. Aikuisempaan makuun useat kilpiravintolat eri puolilla Suomea esittelevät osaamistaan Rôtisseurs-nimikkomenuillaan. Tampereella on koko kansainvälisen Rôtisseurs-kilpipäivän päätapahtuma 3 tenoria -teemaa mukaillen, kun 3 keittiömestaria - Ilkka Isotalo, Arto Rastas ja Mika Roito - loihtivat 9 ruokalajin illallisen, joka videokuvataan maailmalle, Arvonen summaa.
Suomessa on tällä hetkellä 73 kilpiravintolaa, 2 catering-yritystä sekä 15 elintarvikemyymälää, joille on myönnetty Paistinkääntäjien kilpi. Pääkaupunkiseudun kilpiyrityksistä mukana ovat omilla Rôtisseurs-kilpipäivämenuillaan perinteikkäät huippuravintolat Savoy, Lyon, Lehtovaara, Graniittilinna ja Pörssiklubi sekä kilpimyymälöistä kaikki Stockmann Herkku -myymälät ja gastronomian harrastajien ja ammattilaisten rakastama Chef Wotkin’s.
- Chaîne des Rôtisseurs -järjestön tunnus eli kilpi korkeatasoisesta ruoasta ja palvelusta merkitsee meille ravintola Savoyssa perinteitä, laatua ja arvoa. Olemme suomalaisen ravintolakulttuurin ykkönen ja samalla viemme eteenpäin suomalaista ruokakulttuuria ja Savoy-instituutiota. Olen itsekin Rôtisseurs-käätyjen ylpeä kantaja, kertoo ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, Maître Rôtisseur Kari Aihinen.
Kaikki Suomen Rôtisseurs-kilpipäivän tapahtumat on listattu sivulla www.rotisseurs.fi/kilpipaiva/. Päivän kulkua voi seurata suomeksi Facebookissa, Twitterissä ja Instagrammissa hashtagilla #kilpipäivä. Parhaasta some-julkaisusta perjantain 25.9.2015 aikana on luvassa Suomen Paistinkääntäjät ry:n 200 euron lahjakortti voittajan valitsemaan kilpiyritykseen Suomessa.
***
KATSO MYÖS
- 1.9.2015 Lehdistötiedote Suomalaisesta Rôtisseurs-kilpipäivästä maailmanlaajuinen ruoka-alan tapahtuma: http://www.rotisseurs.fi/?x103997=3142282
- 1.9.2015 Lehdistötiedote Helsingin perinteikkäät huippuravintolat vauhdittamassa kansainvälistä Rôtisseurs-kilpipäivää 25.9.2015: http://www.rotisseurs.fi/@Bin/3198523/2015_Kilpip%C3%A4iv%C3%A4_Lehdist%C3%B6tiedote_Helsinki_17092015.pdf
- 2015 Kilpipäivän mediapankki: https://goo.gl/d9SGST -> FINLAND
- www.rotisseurs.fi/helsinki, www.chainedesrotisseurs.com, 2015 Kilpipäivän lyhyt-URL: http://goo.gl/zZkjvG
- #kilpipäivä (suomeksi), #chaineday (englanniksi), #rotisseurs
- kotisivuiltamme Facebook-, Twitter-, Instagram-, Pinterest- ja YouTube-tiliemme tarkemmat tiedot
LISÄTIETOJA
- Johanna Hornborg, Suomen viestintävastaava, p. 044 545 1262, johanna.hornborg@gmail.com
- Stana Porvali, Helsingin voutikunnan viestintävastaava, p. 040 522 9922, helsinki@rotisseurs.fi
- Ari Arvonen, Suomen valtavouti, p. 0500 703390, ari.arvonen@pp.inet.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.